Производствената активност в Китай се сви през януари за четвърти

...
Производствената активност в Китай се сви през януари за четвърти
Коментари Харесай

Производствената активност в Китай се свива за четвърти месец, тъй като икономическото възстановяване изостава

Производствената интензивност в Китай се сви през януари за четвърти следващ месец, отразявайки бавната инерция във втората по величина стопанска система в света при започване на годината макар политиците старания за повишение на доверието във възобновяване.

Официалният показател на индустриалните мениджъри по покупките в страната, оповестен в сряда, беше 49,2 за месеца, в сходство със междинната прогноза на анализаторите, интервюирани от Ройтерс и надминавайки четенето на 49 през декември. Отчитане под 50 бележи стесняване от предходния месец.

Индексът за непроизводствения бранш, който обгръща услугите и строителството, се увеличи с 0,3 пункта по отношение на предходния месец до 50,7 — най-високото равнище от септември и показателно за „ постоянна агресия “, сподели Националното статистическо бюро.

Анализаторите обаче споделиха, че цифрите демонстрират, че дълготрайният спад на парцелите, слабото експортно търсене и ниското доверие на вложителите и потребителите не престават да тежат върху китайскат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР