Производителят на видеоигри Activision ще продаде своите неевропейски права за

...
Производителят на видеоигри Activision ще продаде своите неевропейски права за
Коментари Харесай

Microsoft опитва да умилостиви британския регулатор с нова сделка за Activision

Производителят на видеоигри Activision ще продаде своите неевропейски права за стрийминг на Ubisoft Entertainment, заяви Microsoft. Това е опит да се завоюва благоразположението на английските регулатори за най-голямата договорка до момента в бранша, написа Reuters.

Британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA) е единственият регулатор, който блокира договорката на Microsoft за Activision Blizzard на стойност 69 милиарда $.

Microsoft съобщи във вторник, че новото предложение е „ значително друга договорка “ и че чака процесът на обзор на CMA да завърши преди 18 октомври.

В изказване на CMA се споделя, че ревизираната транзакция „ ще разреши на Ubisoft да комерсиализира тези права през други снабдители на услуги за облачни игри (включително на самия Microsoft) “.

Акциите на Ubisoft, регистрирани в Париж, се покачиха с 6.5%, което ги направи най-печелившите в паневропейския показател STOXX 600.

През юли английският регулатор предприе рядката стъпка да възобнови изследването на договорката, откакто Microsoft съобщи, че уговорките, признати от Европейския съюз, и новото съглашение със Sony съставляват основна смяна. Но във вторник съобщи, че не приема претекстовете на Microsoft, принуждавайки по този метод американския колос да се върне с нова договорка, с цел да отговори на опасенията по отношение на конкуренцията на зараждащия се пазар на облачно поточно предаване.

Съгласно новите условия Microsoft няма да може да пуска игри на Activision Blizzard извънредно в личната си облачна услуга за стрийминг – Xbox Cloud Gaming – или да управлява извънредно лицензионните условия на игрите на Activision Blizzard за конкурентни услуги.

Новата договорка се занимава с права за стрийминг отвън Европейското икономическо пространство, защото Брюксел към този момент утвърди договорката.

Ubisoft обаче ще получи неизключителен лиценз и за европейските права за игри на Activision, позволявайки на френската група да предава правата и в Европейски Съюз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР