Производителят на керамични плочки KAI груп отвори своя първи фирмен

...
Производителят на керамични плочки KAI груп отвори своя първи фирмен
Коментари Харесай

Производителят на керамични плочки KAI груп отвори първи шоурум в София

Производителят на керамични плочки " KAI груп " отвори своя първи фирмен шоурум, който се намира в постройката на Capital Fort на " Цариградско шосе " 90 в столицата. " Изложбеното пространство ни дава опция да покажем какво произвеждаме на нашите сътрудници - дистрибутори, дизайнери, проектанти, архитекти, вложители, с цел да почерпят ентусиазъм и да генерират хрумвания ", разяснява за " Капитал " Любка Куманова, маркетинг шеф на " KAI груп ". с оборот съвсем 200 млн. лева има фабрики в Исперих и Шумен и е американска благосъстоятелност.
Източник: KAI груп
Производителят на керамични плочки " KAI груп " отвори своя първи фирмен шоурум, който се намира в постройката на Capital Fort на " Цариградско шосе " 90 в столицата. " Изложбеното пространство ни дава опция да покажем какво произвеждаме на нашите сътрудници - дистрибутори, дизайнери, проектанти, архитекти, вложители, с цел да почерпят ентусиазъм и да генерират хрумвания ", разяснява за " Капитал " Любка Куманова, маркетинг шеф на " KAI груп ".

с оборот съвсем 200 млн. лева има фабрики в Исперих и Шумен и е американска благосъстоятелност.
Източник: KAI груп Новото място
Шоурумът е ситуиран на две равнища върху 500 кв. метра повърхност. На първия етаж са показани фирмени сбирки, обособени в разнообразни жилищни интериори, а на втория - цялата продуктова гама, която групата предлага - по размери, повърхности и дизайн стенни и подови плочки, както и декоративни детайли и мозайки. Обособени са и пространства за събития, срещи, образования.

" Шоурумът е основан за да покаже предназначението на керамичните артикули, които от дълго време не са единствено плочки за баня, а част от интериора. Тази смяна е резултат от напредъка в технологиите, позволяващи произвеждане на плочки, които имитират дърво, паркет или ламинат да вземем за пример, и могат елементарно да се комбинират ", обобщава Любка Куманова.
Източник: KAI груп Реклама
Представените сбирки ще се обновяват от време на време. " Една серия плочки нормално има 4-5 години витален цикъл. Смяната на дизайна е резултат от промяната на трендовете в интериора ", прецизира Куманова.

За основаването на сбирките от керамични плочки KAI си сътрудничи с италиански и испански профилирани дизайнерски студиа. Групата има и лични дизайнери. " От концепцията до реализацията минават към шест месеца, като 20% от сбирките се обновяват непрестанно ", изясни Любка Куманова.

Тенденциите в потреблението на керамичните плочки се менят. " Гранитогресът обичайно се поставяше на пода, само че в последните години се поставя и в баните. Вече се употребяват всевъзможни комбинации вместо познатото светла плочка, фриз, тъмна плочка. Комбинират се плочки, дърво, мрамор, декоративни детайли, които образуват картина ", обобщава Куманова. Но прибавя, че " плочките 15/15 в никакъв случай няма да умрат, защото британският пазар държи да има бяла плочка 15/15 см ".


Реклама Групата
Под шапката на " KAI груп " влизат два завода за произвеждане на керамични произведения и декоративни детайли - " Хан Аспарух " в Исперих, основан през 1970 година, и " Хан Омуртаг " в Шумен.

Историята на компанията стартира през 1973 година, когато е утвърден абстрактен план за градеж на цех за произвеждане на керамични плочки в Исперих. Първата доставка на съоръжение идва от Sacmi - Италия, през 1975 година Четири години по-късно стартира производството на плочки с размер 15x15 см. През 1985 година предприятието стартира да предлага и подови плочки в размер 20x20. През 1998 година компанията е приватизирана и в ръководството влиза фондът ECM (Europe Capital Management) като мажоритарен акционер.

През 2004 година " Хан Аспарух " закупи " Хан Омуртаг " и стартира осъществяването на план за рационализация и разширение на двете заводи. Серия от вложения води до 24-часов цикъл на произвеждане, а двата завода доближават до конфигуриран потенциал към 28 милиона кв.м годишно.
Източник: KAI груп
През 2007 година в групата влезе нов мажоритарен акционер - основаният в Съединени американски щати фонд за дялови вложения Advent International. А през 2015 година KAI стана част от Mohawk Industries - най-големият производител на подови настилки в света и мултинационална група, листвана на Нюйоркската фондова борса,
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР