Производителят на играчки "Мател" представи нова кукла Барби, вдъхновена от

...
Производителят на играчки "Мател" представи нова кукла Барби, вдъхновена от
Коментари Харесай

Направиха уникална кукла Барби, дадоха й шимпанзе

Производителят на играчки "Мател " показа нова кукла Барби, въодушевена от английската приматоложка Джейн Гудол и обичаното й шимпанзе Дейвид Грейбред, заяви Агенция Франс Прес.

Куклата Гудол е основана отчасти от рециклирана пластмаса, облечена е в класическа бежова риза с яка и къси панталони по сходство на изследователката и носи бинокъл и наследник бележник.

Дейвид Грейбред е шимпанзето, за което Гудол написа първите си проучвателен отчети, документирали потреблението на оръдия на труда от представители на този тип примати.

"Отдавна споделям, че девойките не желаят само да са кино звезди или нещо сходно ", съобщи изследователката в промоционално видео за новата кукла. "Много от тях, също като мен, желаят да учат животните в природата ".

Новата Барби е от поредицата играчки на "Мател ", отдадени на феминистки и други вдъхновяващи персони. Компанията към този момент създава кукли, въодушевени от звездата на тениса Наоми Осака, от съавторката на имунизацията против КОВИД-19 на "АстраЗенека " Сара Гилбърт и на анонимна инженерка, създателка на роботи.





Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР