Производителят на играчки Лего (Lego) ще инвестира над 1 млрд.

...
Производителят на играчки Лего (Lego) ще инвестира над 1 млрд.
Коментари Харесай

Лего готви голяма атака в САЩ, инвестира милиард

Производителят на играчки " Лего " (Lego) ще влага над 1 милиарда $ в първия си цех в Съединени американски щати, който също така ще бъде въглеродно безпристрастен, съобщи Ройтерс.

Заводът в Честърфилд, щата Вирджиния, ще има за цел да редуцира веригата за доставки в един от най-големите си пазари и да задоволи повишеното търсене. Той ще бъде вторият в Северна Америка и седмият отвън родината на компанията - Дания. Миналата година компанията разгласи разкриването на нов цех във Виетнам.

Инвестицията е в унисон със тактиката на " Лего " от последното десетилетие да създава там, където продава. " Нашите заводи са ситуирани покрай нашите най-големи пазари, което редуцира пътя на готовата продукция ", споделя основният действен шеф Карстен Расмусен. " Това ни оказва помощ бързо да реагираме на измененията в търсенето и да понижим въглеродния си отпечатък ". " Лего " даде обещание до края на десетилетието да се откаже от основаните на петрола пластмасови тухлички и да премине към по-устойчиви материали.

Фабриката в Честърфилд би трябвало да проработи през втората половина на 2025 година и да наеме над 1750 чиновници. Досега американският пазар е снабдяван от цех на " Лего " в Мексико ". В Съединени американски щати датската компания разполага с към 100 магазина, в които работят 2600 души.

През 2021 година " Лего " записва напредък на продажбите от 27% до 55,3 милиарда датски крони (7,8 милиарда долара). Ежегодно компанията създава към 100 милиарда " тухлички " и обезпечава работа на 24 000 души по целия свят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР