Производителят на електромобили се надява да избегне проблеми с разрешителните,

...
Производителят на електромобили се надява да избегне проблеми с разрешителните,
Коментари Харесай

Тесла се бори за сърцата и водата на берлинчани

Производителят на електрически автомобили се надява да избегне проблеми с разрешителните, сходни на тези, които забавиха откриването на фабриката в Берлин през 2022 година

Във вторник Tesla се опита да успокои опасенията на локалните поданици по отношение на плануваното от производителя на електрически автомобили разширение на фабриката му край Берлин, което би трансформирало обекта в най-големия авто цех в Германия.

В момента Tesla създава към 5000 електрически SUV-а Model Y седмично в завода в Грьонхайде. Компанията има за цел да удвои годишния си потенциал до 1 млн. автомобила годишно и да добави 50 гигаватчаса потенциал за произвеждане на акумулатори, макар че не е предоставила график.

Увеличаването на производството в първия си европейски индустриален център е от решаващо значение за задачата на Tesla да изпревари пазарния водач Volkswagen Group, чийто максимален цех във Волфсбург има потенциал за 800 000 автомобила, само че предходната година създаде единствено към 400 000.

Въпреки че VW Group има максимален пазарен дял на електрически транспортни средства в района, Tesla прави своя отпечатък. Моделът Y е най-продаваният автомобил в района през първото полугодие със 125 000 продадени бройки, съгласно анализаторите на Dataforce.

Във вторник Tesla съобщи, че плануваното разширение обгръща ново индустриално помещение с размери 700 на 700 метра, което е към два пъти по-голямо от настоящето индустриално хале, и може да докара до увеличение на личния състав до 22 500 души от сегашните към 10 000 души.

Работниците на Tesla дадоха отговор на запитвания на локални поданици по време на сесия за въпроси и отговори във вторник по въпроси от потреблението на вода и опазването на биоразнообразието до оценката на въздействието върху околната среда за разширението.

Първият стадий от строителството на завода беше занимателен заради огромния брой възражения от страна на локалните жители, свързани най-много с опасения за околната среда.

Tesla твърди, че въздействието на завода е относително едва, и се базира на изгодите от електрическите транспортни средства в битката с изменението на климата.

Автомобилният производител би трябвало да разгласява цялостното заявление за разширението в сряда, а жителите би трябвало да подадат възражения доникъде на септември.

Основното терзание на присъстващите на събитието във вторник беше по какъв начин производителят на коли ще успее да разшири завода, без да употребява спомагателна вода, което Tesla съобщи, че ще реализира посредством преработване на 1,4 милиона кубически метра вода, която има лиценз да употребява.

„ Отглеждам тук животните си за лов и даже те не получават задоволително вода. Просто нямаме задоволително “, сподели пред Ройтерс по време на срещата Емили, 23-годишна участничка.

Все отново други бяха по-оптимистично настроени.

„ Водата не е проблем на Тесла – това е общ проблем “, сподели 68-годишният локален гражданин Матиас Хандшик. „ Ако преработването работи, това е добре – имаме потребност от такива решения “.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск допусна, че може да построи втори европейски цех и получи червен килим по време на неотдавнашните си визити в Италия и Франция, защото водачите на двете страни лобираха интензивно за инвестицията. В Германия компанията предишния месец редуцира стотици служащи, съгласно профсъюза IG Metall.

Макар че продажбите на Tesla не престават да порастват, тя създава повече коли, в сравнение с съумява да достави, даже след забележителното понижаване на цените.

Компанията не е покрай производството на 1 милион автомобила годишно даже в най-продуктивния си цех в света, в Шанхай. През март Tesla съобщи, че заводът в Грюнхайд е създал 5000 автомобила за една седмица. Ако се поддържа през цялата година, това би означавало почти 250 000 автомобила годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР