Производителят на електрически автомобили Tesla изненада инвеститорите с печалба за

...
Производителят на електрически автомобили Tesla изненада инвеститорите с печалба за
Коментари Харесай

Tesla със силно борсово представяне след отлични финансови резултати

Производителят на електрически коли Tesla изненада вложителите с облага за третото тримесечие на 2019 година, съобщи БГНЕС.
Обявените данни доведоха до взрив на акциите на компанията на Илън Мъск, които се покачиха с 21% до стойност от 307,12 $ за един дял. Това е първият случай, в който акциите на Tesla минават над границата от 300 $ от повече от 7 месеца.
Tesla разгласи облага от 1,86 $ на акция, което е доста по-добър резултат от предстоящият на специалистите, които бяха планували загуба от 0,46 $ на акция за тримесечието. Въпреки това анализатори предизвестяват, че компанията към момента не е потвърдила, че е способна да резервира устойчиво показване.
Tesla имаше сходен скок на цената на акциите и преди към година, когато беше маркиран растеж от 31%. Но през цялата 2019 година до момента цената на дяловете падаше вследствие на въпроси дали компанията се ръководи вярно, дали може да се бори против доста по-добре развитите компании в автоиндустрията и дали търсенето на основния Модел 3 в действителност е задоволително огромно.
Сега Tesla твърди, че създават Модел 3 доста по-ефективно и чакат новият им SUV, наименуван Модел Y, който ще се създава в Шанхай, да носи по-големи облаги за всяка продадена кола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР