Производителността е ценен атрибут сред бизнес професионалистите, защото времето е

...
Производителността е ценен атрибут сред бизнес професионалистите, защото времето е
Коментари Харесай

6 техники, които ще окрилят продуктивността ви

Производителността е скъп признак измежду бизнес експертите, тъй като времето е пари, парите са време и всеки желае да свърши повече неща по-бързо без да прави компромис с работата си. За да станете по-продуктивни и да извлечете максимума от един ден, помислете за най-хубавите техники на най-успешните хора. Управлението на деня ви е изцяло осъществимо и е под ваш надзор, в случай че приложите някои нови привички за продуктивност. 

1. Пригответе се за на следващия ден от днес 

Продуктивните хора се подготвят за идващия ден, преди да " изоставен "  офиса. За 10 минути или по-малко помислете авансово за най-важните си цели, които ще обезпечат работлив утрешния ви ден. Завършете деня, като запишете първите три цели или планове, които би трябвало да започнете, подготвите или завършите на следващия ден. Знаейки какво би трябвало да свършите на идващия ден, това ви настройва за проактивност.

2. Подремнете

Когато загубите фокус и продуктивността ви е в спад, вашата креативност и зоркост не са толкоз остри. За да се върнете към това положение на поток, 10-15-минутна сънливост ще ви помогне да станете доста по-фокусирани. Може да се наложи по-дълъг сън, в случай че задачата ви е по-креативна. Помислете за 90-минутно отсрочване, с цел да освежите мисълта си.

3. Кажете " Не "

Според проучванията да се научим да споделяме " Не " ни разрешава да сведем до най-малко своите отговорности и да реализираме по-голям фокус. Освен това тези, които мъчно споделят " Не ", са по-склонни да изпитат стрес, прегаряне и даже меланхолия. Покойният Стив Джобс беше огромен последовател на тази тактика. Джобс един път изясни тази безконечна мъдрост за това какво включва същинският фокус.

" Хората считат, че фокусът значи да кажете " Да "  на това, върху което би трябвало да се концентрирайте. Но това въобще не значи това. Това значи да кажете " Не "  на стоте други положителни хрумвания, които съществуват. Трябва да избирате деликатно. Всъщност съм също толкоз горделив от нещата, които не сме създали, както и от нещата, които направих ", показва той.

4. Работете в 90-минутни спринтове

Една неточност в продуктивността, която доста от нас вършат, е да работим часове и да подценяваме честите почивки. Според Harvard Business Review, тайната на продуктивността е да работите по метода, по който упражняват лекоатлетичните спринтьори. Съсредоточете се еднолично върху най-предизвикателната и значима задача за 90 минути. След това си дайте отмора на мозъка и го оставете да се зареди. Така ще работите по-бързо, когато се върнете на бюрото си.

5. Реорганизирайте електронната си поща 

Повечето хора разрешават на имейлите си да управляват тях (и тяхното време), вместо противоположното. За да избегнете непрекъснатото спиране на имейла, ограничете го до избрани часове денем и го насрочете. И когато го ревизирате, дайте приоритет кои известия да се четат и на кои да отговорите, като давате сигнали за най-важните си клиенти и контакти. Всеки различен може да изчака.

6. Намалете срещите

Разгледайте всяка среща, която сте възнамерявали за седмицата. Може ли някоя от тях да бъде разгледана по имейл? Вземете съвета на Илон Мъск, който цени силата на приоритизиране. " Отървете се от честите срещи, в случай че не се занимавате с извънредно незабавен въпрос ", предлага Мъск в имейл, който изпраща до всички чиновници на Tesla.

Всъщност, в едно изследване на Harvard Business School две трети от бизнес мениджърите обявиха, че считат, че срещите им пречат да завършат работата си. Едно безсмислено решение е да организирате " чистка на срещи "  два пъти годишно. Отменете всички постоянни срещи. Може да откриете, че е възможно с времето да комбинирате или изцяло да премахнете избрани функционалности на срещата. 

Източник: Марсел Шуантес, създател и шеф човешки запаси в Leadership from the Core, за Inc.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР