Производителите на плодове в Германия са събрали реколта от вишни

...
Производителите на плодове в Германия са събрали реколта от вишни
Коментари Харесай

Реколтите от череши и вишни в Германия - под средното ниво

Производителите на плодове в Германия са събрали годишна продукция от вишни и череши под междинната тази година и се чака да реколтата от круши също да е под междинната, съгласно държавен отчет, представен от ДПА.

Овошните градините в Германия дадоха  40 200 тона череши и вишни тази година, което е със 17 на 100 по-малко от миналогодишната годишна продукция и с 14,7 на 100 под междинната годишна продукция от последното десетилетие, съгласно Федералната статистическа работа " Дестатис ".

Според отчета ранният разцвет, последван от късни студове в някои райони на страната, е навредил на реколтата. Към това са съдействали вредителите, както и мощните стихии, които доведоха до загуби.

При 32 400 тона реколтата от череши е с 15,9 на 100 по-ниска от миналата година. Югозападната немска провинция Баден-Вюртемберг е главният производител на череши в страната с 42,5 на 100 от общата годишна продукция.

Със 7800 тона реколтата от вишни е с съвсем една четвърт по-малко от предходната година. Заради намаляващите площи и неподходящите метеорологични условия реколтата е най-слабата от повече от десетилетие.

Първоначалните прогнози плануват и дребна годишна продукция от круши. Прогнозираният размер от 36 000 тона би бил със 7,4 на 100 по-нисък от междинния за последното десетилетие. Баден-Вюртемберг е и най-важният район на Германия за развъждане на круши, като съставлява към една трета от реколтата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР