Производители на аутомотив компоненти от цялата страна успешно и в

...
Производители на аутомотив компоненти от цялата страна успешно и в
Коментари Харесай

Български фирми от аутомотив индустрията ще правят респиратори и бързи тестове

Производители на аутомотив съставни елементи от цялата страна сполучливо и в къси периоди съумяха да пренастроят напълно или отчасти активността си към всеобщото произвеждане на разнообразни видове защитни дрехи и екипировка. В цялата страна производители на пластмасови, текстилни и даже софтуерни артикули последователно се включват в борбата с разпространяването на COVID-19, като образците са забележителни.

В Смолян да вземем за пример, в съдействие с лабораториите на Техническия университет София и София Тех Парк бе основан първообраз на защитни очила, който за по-малко от две седмици стигна до всеобщо произвеждане. Там се вършат също защитни шлемове, направени от поликарбонат. Капацитетът сега е 100 хиляди екземпляра месечно, като се чака скоро да доближи 200 хиляди екземпляра.

Консорциум от членове на клъстера работи също по производството на лицензиран професионален медицински уред за насилствена вентилация. В същото време член на Българската Работодателска Асоциация Иновативни Технологии (БРАИТ) е в напреднал стадий по създаването на лекарствена молекула за справяне с COVID-19. Членове на Аутомотив Клъстер България работят още по основаването на бързи проби за диагностициране на болни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР