Прогресивно започна да се увеличава натискът върху нас. Така д-р

...
Прогресивно започна да се увеличава натискът върху нас. Така д-р
Коментари Харесай

Лекар предупреди, че с COVID-19 става като през есента и иска затваряне

Прогресивно стартира да се усилва натискът върху нас. Така доктор Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.
На нас обстановката ни е позната, а в това време непрекъснато се охлабват ограничения. Някак хората заживяха като преди пандемията, добави доктор Кателиева.
 Проф. Ангелов: Обсъждаме стягане на ограничения в областите със заболеваемост над 300 на 100 000 души Проф. Ангелов: Обсъждаме стягане на ограничения в областите със заболеваемост над 300 на 100 000 души
Ситуацията с COVID-19 в страната е под надзор. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с шефовете на 28-те...
По думите ѝ, към този момент сме стигнали досега, в който болничните кревати се пълнят по-бързо от нормалното. И се получава по този начин, че обстановката с броя на леглата при започване на деня въобще не е настояща в края, заради по-бързото нарастване на болните.
Въз основа на какво да се оправим по-добре в този момент по отношение на есента? Пандемията може да бъде следена по-добре при 70% прекарали COVID-19 или имунизирани. Преоболедувалите публично са 3,7% от популацията, по формалните данни на здравното министерство, сподели доктор Кателиева пред Нова телевизия.
Не мога да схвана по какъв начин някои хора не престават да настояват, че в заведенията за хранене не може да се заразим – стоим един до различен часове наред в затворени пространства без маски. Фитнесите, където хората спортуват без маски на закрито, моловете, където хората се срещат и поддържат връзка на закрито. Тези ограничения би трябвало да се вземат, без значение от икономическите последици – тях ги има и като се разболеят хората и излязат от строя за седмици и месеци, по думите на Кателиева. Тя заключи по този начин – затваряне на всичко, където в затворено пространство се стои часове наред без маски.
Припомняме, че английският вид на ковид B.1.1.7 в страната, а той е по-заразен т.е. се популяризира по-лесно съгласно редица данни от Англия, както и визира по-млади хора, в това число деца (последните данни от сочат, че английският вид е сред 65% и 82% по-заразен като разпространяване в Англия и сред 43% и 90% по-бързо се размножава). За това пред Българска национална телевизия предизвести педиатърът Камен Лисичкин. По думите му, 50% от децата, прекарали COVID-19, имат някакъв остатъчен признак в продължение на няколко месеца - най-често хронична отмалялост. За благополучие сериозните затруднения са по-редки - най-много. При температура и необясними обриви по корема, търсете неотложно лекарска помощ, съобщи Лисичкин.
 Вече сме на трето място в Европейски Съюз по брой влезнали в болница поради ковид Вече сме на трето място в Европейски Съюз по брой влезнали в болница поради ковид
България е към този момент на трето място в Европа по брой приети в болница поради ковид. Това демонстрират най-актуалните данни на Европейския...
Пред Българска национална телевизия от болничното заведение в Гоце Делчев признаха, че безусловно във всеки един миг пускат за домашно лекуване заболели от COVID-19, с цел да съумяват да се грижат за най-тежките случаи в болничното заведение. А " Спешна помощ " в Благоевград отказвала да транспортира пациенти от болничното заведение в Гоце Делчев към друга болница, в случай че нямало предварителна спогодба с другото лечебно заведение.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР