Прогресивно расте броят на положителните за Омикрон проби. Това обясни

...
Прогресивно расте броят на положителните за Омикрон проби. Това обясни
Коментари Харесай

ЛАБОРАТОРНИ ДАННИ: Заразата с Омикрон расте главоломно, вече измества Делта, все повече носители са деца

Прогресивно пораства броят на позитивните за Омикрон проби. Това изясни пред БНР доктор Недялко Калъчев, притежател на една от най-големите вериги лаборатории у нас - „ Цибалаб “. Биолозите в лабораторията работят със серии от 48 проби. Първата позитивна за Омикрон проба е била от 17 декември и е била 1 от 48, разясни Недялко Калъчев.

На 22 декември позитивни са били 3 от 48 проби, на 23.12. – 8 от 48, на 30.12. – 17 от 48, а в този момент, след празниците броят на позитивните за Омикрон проби е достигнал 27 от общо 48.

Д-р Калъчев допуска, че в края на другата седмица новият вид дефинитивно ще измести Делта, а в София това към този момент е станало.
свързани новини36937на 12.11.2021
В лабораторията до момента няма засечена композиция сред COVID-19 и грип.

При имунизираните има по-„ изкривена “, по-лека картина на протичане на болестта, уточни Недялко Калъчев в коментар за признаците на новия вид.

Има повишен брой положителни проби на подрастващи.

По непредставителни наблюдения към този момент обстановката с новия вид е по-добра, означи Калъчев.

„ Говорим за по-млади хора, дейни младежи и част от тях и с някаква ваксина някъде във времето. Не сме засекли човек с бустерна доза и Омикрон позитивен. Такъв нямаме, само че това са непредставителни данни. “

Хубаво е да измерим антителата, да знаем кой да бъде предпочитано убоден, разяснява Недялко Калъчев, запитан дали преди слагане на бустерна доза ваксина би трябвало да се прави проучване.

„ Логиката е да няма свръхдразнене, затова е хубаво да се види къде са почти тия антитела. Хубаво е, въпреки че не е съдбовно. “

Калъчев предизвести за иден дефицит на бързи антигенни проби.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР