Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на интервю с

...
Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на интервю с
Коментари Харесай

Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервю с руския посланик Митрофанова

Програмният съвет на БНР е забранил излъчването на изявление с съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Това декларира в пост във фейсбук водещият на предаването " Политически неточно " Петър Волгин.


„ Делян Пеевски възрази против присъединяване на дипломат Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението с нея. Казаха ръководителите, че сред двете неща нямало връзка. Вие по какъв начин мислите? ", написа Волгин в обществената мрежа.

В петък ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изрази „ огромната си паника от анонса за идно посещение на съветския дипломат в ефира на една от най-влиятелните публични медии – БНР “.

" Именно този представител на Кремълския режим, против чиито невиждана надменност и неуважение на правовата страна неведнъж сме възразявали. Представител на държава-агресор, която с изключение на въоръжена война против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата страна и Европейски Съюз ", акцентира Пеевски и добави:

" Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на публичното радио като груба проява на неуважение на националния суверенитет, общоевропейски позиции и полезности, както и тъпчене на националните ползи на България. По Конституция и закон, публичните медии обезпечават посредством програмната си политика отбрана на националните ползи и общочовешките полезности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации вършат неприемливо ефирът на БНР да се трансформира в публичен предавател за пропутинската агитация и дезинформация ".

Пеевски настоя Съвет за електронни медии и другите регулаторни органи да се самосезират с цел да не се допусне сходна провокация в народен ефир.

" Отговорността на генералния шеф на БНР за водената от медията програмна политика изисква прекратяване на всички опасности, свързани с използването на публичната медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели ", сподели още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР