Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах,

...
Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект за първи път би пет играча наведнъж на покер

Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах, японската игра го и покер сред двама играчи, само че покерът с голям брой играчи постоянно е неосъществим като победа за ИТ. Но в този момент към този момент задачата е изпълнена, написа Франс24.

Изследователи от университета „ Карнеги Мелън “, работещи с самодейността ИТ на Facebook, оповестиха в четвъртък, че тяхната стратегия е победила група от най-хубавите експерти в 6-членен покер в Тексас.

Програмата „ Плурибус “ и огромната й победа бяха разказани в американското списание „ Сайънс “.

"Плурибус “ реализира свръхчовешко показване в мултиплеър покера, което е прието като нов стадий в работата с изкуствен интелект в областта на игрите ", споделя Томас Сандхолм, професор по компютърни науки в „ Карнеги Мелън “.

"Досега крайъгълният камък за ИТ в стратегическите разсъждения бяха игрите сред повече от двама играчи, " сподели Сандхолм в изказване, оповестено от университета.

Според основателите на „ Плурибус “, технологията може да бъде употребена за решение на "голямо многообразие от действителни проблеми ", които, сходно на покера, включват участници, които блъфират или крият основна информация.

Програмата победи за първи път двамата огромни покер първенци Дарън Елиас и Крис Фъргюсън, които са изиграли по 5 000 ръце против него.

След това тя победи 13 експерти в обособен опит, петима в един и същи миг. „ От общо 10 000 ръце програмата стана победител “, обявиха откривателите.

"Нейната съществена мощ е способността й да употребява смесени тактики, " сподели Елиас.

Някои от тактиките на програмата "може даже да трансформират метода, по който експертите играят играта ", настояват учените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР