„Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността

...
„Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността
Коментари Харесай

Ива Митева: Кирил Петков не става за премиер! Вероятността да има правителство е 80%

„ Програмите ни с другите протестни партии са доста близки. Вероятността да има коалиция с тях е огромна. Смятам, че е над 80%.” Това съобщи пред Нова телевизия някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева от „ Има подобен народ”.

Според нея Кирил Петков не би бил доста подобаващ за поста на сплотяващ министър-председател, защото въпросът към него е тежък.

„ Слави Трифонов го няма в листите и той доста ясно съобщи аргументите си. Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. В „ Има подобен народ” има специалисти, а не едно лице, което дърпа конците.”

„ Да стоиш в периферията е най-хубави и безобидно. Не имам вяра на социологията, тъй като ситуацията е доста динамична. Нека забележим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще би трябвало да управляваме”, сподели Митева по отношение на изгледите за идващия парламент.
свързани новини77903на 14.10.2021
„ В Изборния кодекс е казано, че листата може да бъде подписана от лице, което съставлява партията или обединението. Там няма значение от подписа, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предлагането е импортирано с преносител. Дадени са оказания на преносителя да ги показа и по електронен път. Те са подадени от персонална е-поща, а не от формалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е съпроводено от флаш паметта, с цел да мое да се съпостави. Не позволявам, че е допустимо цялото нещо да е политическа офанзива. " Така Митева разяснява проблема с листата на Демократична България в Стара Загора.

„ Ясно се вижда, че към дата 21 април Кирил Петков безусловно е осъзнавал, че е с канадско поданство. Много е значимо решението на Конституционния съд. Има заплаха правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтригувани лица биха могли да заявят своите искания. Петков има доста разнообразни актове и ще бъде доста забавно да забележим какво ще се случи. Европейската процедура на Европейския съд по правата на индивида се развива доста. Кодексът по изборните въпроси изрично слага условие двойното поданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде импортирано дело там, с цел да бъде наказана и България”, разяснява Митева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР