Програмисти, общественици и бизнесмени с призове в кампанията 10 причини

...
Програмисти, общественици и бизнесмени с призове в кампанията 10 причини
Коментари Харесай

Младите се връщат във Велико Търново

Програмисти, общественици и предприемачи с призове в акцията " 10 аргументи да остана в моя град "
 Десетки младежи, отпътували в чужбина да изкарват прехраната си, се завръщат в родния си град Велико Търново. Един от тях е Калин Василев, който основа най-голямата доброволческа организация „ Търново Рънс “. „ Мечтаех за най-големите градове в света. Посетих ги и осъзнах, че моят град е Велико Търново. Върнах се преди пет години, а от този момент до момента съм провел стотици диалози с българи, които са отпътували зад граница, само че мечтаят да са назад в Търново, с цел да бъдат с нас “, сподели Калин Василев, който  получи специфична премия в националната акция „ Моят Град – 10 аргументи да остана в него ”, организирана  от вестник Стандарт. Велико Търново е 33-тият град, който посещаваме в границите на задачата. На площад " Майка България " бяха показани 10 фотопана, които демонстрират преобразяването на града през последните години. Бяха отличени и хората, които с гения и уменията са мотора на смяната.
Събитието бе намерено от основния редактор на „ Стандарт “ Славка Бозукова. Тя акцентира, че Велико Търново е измежду градовете, в които позитивната смяна е мощно изразена, а привлекателността му за младежи и фамилии е стимулирана с доста повече от 10 аргументи. Признанието на града за историческа и духовна столица е израз на това, уточни Славка Бозукова и връчи първата грамота в категория „ Култура и историческа памет “ на кмета Даниел Панов като представител на инициативния комитет от общественици, внесли в Народното събрание предлагането за формалното самопризнание, станало факт в навечерието на 140-годишнината от Търновската конституция.
„ Посрещаме новата образователна година с растеж на учениците, нарастване на първокласниците и с над 100 деца, чиито родители са се завърнали във Велико Търново от чужбина или са пристигнали от други градове и области. За трета поредна година популацията ни се усилва, а това е знак, че вървим по прав път “, съобщи Панов.
За дейната социална активност и начинания в поддръжка на културата и опазването на историческата памет с грамота бе отличен и Инициативен комитет „ Сава Муткуров “, представляван от проф. Георги Камарашев. Историкът проф. Пламен Павлов, който също е измежду главните основатели за признаването на града за историческа столица, напомни за изключителната роля на Търново в процеса на създаване на държавността след Освобождението.
В категория „ Инвестиции “ с грамоти бяха удостоени двама от най-големите работодатели в района, които влагат милиони и основават нови работни места – „ Престиж – 96 “ и „ Екстрапак “. Грамотите получиха изпълнителите шефове Дарина Стоянова и Милен Ангелов от заместник-изпълнителния шеф на Българската организация за вложения Меджиде Ахмедова и националният представител Станислав Стоянов. Велико Търново заема  съществено място в капиталовата карта на България, подготвени сме да спомагаме за всички нови планове в района, съобщи госпожа Ахмедова. Тенденцията за увеличение на вложенията е налице, това ще докара до ново увеличение на работните места и приходите, съобщи депутатът.
В раздел „ Високи технологии “ наградата бе за Клуба на програмистите, чийто представител бе Невен Боянов.
В категория „ Образование “ с грамоти бяха удостоени Великотърновският университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и ПМГ „ Васил Друмев “. Получиха ги ректорът проф. Христо Бонджолов и заместник-директорът Николай Цонев. В раздела „ Спорт и здраве “ бе отличено Спортно учебно заведение „ Георги Живков “.
В категория „ Сигурност “ с грамоти бяха удостоени Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, представлявани от шефовете на двете институции – основен комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР