Програмата за обучение на медици вече е готова. В следващата

...
Програмата за обучение на медици вече е готова. В следващата
Коментари Харесай

Меджидиев за помощта по въздуха: Програмата за обучение на медици е готова


„ Програмата за образование на медици към този момент е подготвена. В идната седмица ще стартира избор на медици, които би трябвало да минат първо през катедра „ Авиационна медицина “ на Военномедицински институт и по-късно да проведат триседмичен курс на образование “. Това сподели на брифинг служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Започва също по този начин определянето на екипа и извеждането на координационния център в София, добави той.

„ След обиколка в страната по лечебните заведения установихме местата с лечебните заведения, които могат да покрият услугата или построяването на хеликоптерни площадки за кацане. Сега ги предоставяме на министерство на превоза и защитата, с цел да прецизират дали са подобаващи, с цел да се започва и социална поръчка за създаване на тези площадки “, сподели още здравният министър.

Има избрани пет бази, в които ще бъдат ситуирани. Две от тях ще бъдат във Военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия и в региона на летище „ Враждебна “.

„ Вчера стартира работа работна група, с цел да бъде оповестена процедура за наемане на HEMS оператор, който да стартира оптимално бързо с два вертолета, ситуирани в тези две бази – Плевен и София “, сподели военачалник Златко Златев, шеф на Държавния авиационен оператор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР