Програмата за икономии на Фолксваген (Volkswagen) на стойност 10 милиарда

...
Програмата за икономии на Фолксваген (Volkswagen) на стойност 10 милиарда
Коментари Харесай

“Фолксваген“ съкращава работници - марката вече не била конкурентноспособна

Програмата за икономии на " Фолксваген " (Volkswagen) на стойност 10 милиарда евро ще включи и редуциране на работна мощ, съгласно мениджъри в компанията, съобщи Ройтерс. Шефът на марката Томас Шефер предизвести, че високите разноски и ниската работливост я е направило неконкурентоспособна.
Прочетете още
Германският автопроизводител води договаряния с работническите препоръки в компанията по програмата за стесняване на разноските, което е първа стъпка по пътя на повишение на ефикасността в границите на прехода към електрическата подвижност. 

" Със сегашната си конструкция, процеси и високи разноски, ние към този момент не сме конкурентоспособни ", съобщи Шефер по време на среща със чиновници в централата във Волфсбург, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Доскоро компанията твърдеше, че най-малко до 2029 година няма да освобождава чиновници и ще се възползва единствено от " естествената демографска крива ", с цел да понижи броя на чиновниците си.

На днешната среща обаче шефът на човешки запаси в компанията Гунар Килиан съобщи, че това към този момент ще се реализира посредством съглашения за ранно или отчасти пенсиониране. По думите му обаче по-голямата част от програмата за понижаване на разноските ще бъде реализирана с други средства, а не посредством редуциране на чиновници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР