Програмата New Frontiers на НАСА избра две мисии за потенциално

...
Програмата New Frontiers на НАСА избра две мисии за потенциално
Коментари Харесай

НАСА ще прати роботи до Титан или до комета


Програмата New Frontiers на НАСА избра две задачи за евентуално осъществяване през идващото десетилетие, оповестява онлайн изданието Engadget. Целта на новите задачи е проучване на луната Титан на Сатурн и взимане на проба от комета.

Едната задача се споделя CAESAR. Тя планува изпращане на робот до кометата 67P/Churyumov-Gerasimenko. Въпросната комета към този момент е позната на учените след задачата " Розета " на Европейската галактическа организация, която приземи и робота " Филе " на нея.

Целта на CAESAR обаче не е единствено сполучливо кацане върху кометата. Роботът ще би трябвало да вземе проба от нея и по-късно да я върне назад на Земята за в детайли проучване. Паралелно с това към този момент към метеорита Bennu пътува различен робот от задачата OSIRIS-REx, с сходна цел.

Другата нова задача е Dragonfly. Тя планува изпращането на самобитен галактически дрон до луната Титан на Сатурн. Тя е считана като най-реалистичният евентуален обект в Слънчевата система, който може да има условия за живот. Апаратът Cassini даже откри съществуването на молекула, която може да е в основата на живите организми. Целта на Dragonfly ще бъде точно да ревизира тези открития и да даде съответни данни до каква степен Титан може да бъде населен. Тези задачи би трябвало да бъдат осъществени в интервала от 2020 година до 2030 г./ vesti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР