Прогноза за времето - 25 март, събота Времето у нас

...
Прогноза за времето - 25 март, събота Времето у нас
Коментари Харесай

Студент атмосферен фронт разваля времето у нас

Прогноза за времето - 25 март, събота

Времето у нас се скапва поради прекосяването на студент атмосферен фронт. В утринните часове към водните басейни ще има условия за понижена видимост или ниска слоеста облачност, оповестяват синоптиците от Meteo Balkans.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 4°С и плюс 8°С. Отново най-хладно ще се задържи над региона на Кюстендил и по Черноморието – към 2-3°С.

През деня в събота до обяд над цялата страна ще доминира слънчево време.

Следобед  през нашата страна ще премине леден атмосферен  фронт. По него ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Северозападна и Централна България, a по-късно денем и над Източна България, ще паднат обилни превалявания, съпроводени от гръмотевична активност. Ще има условия и за градушки.

Очакваното сумарно количество на преваляванията ще доближи до 20-40 л/кв.м. Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква леден въздух.

Очакваните оптимални температури след обяд ще се намалят и преобладаващите им стойности ще са сред 19-24°С.

Отново по-ниски ще се задържат температурите над планинските региони от Югозападна България – до 18-20°С. След прекосяването на студения фронт, стойностите на термометрите ще се намалят с 2-4°С.

Времето в София

До обяд ще доминира слънчево време и температурите в столицата ще се покачат. Следобед от северозапад ще настъпи и смяна на времето. Облачността бързо ще се усили и ще стартират превалявания от дъжд. Очакваме и гръмотевична активност. Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква леден въздух.

Минималните температури ще са към 2-3°С, а оптималните – сред 18-21°С.

Времето по планините

Планините няма да са подобаващи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде най-вече с раздрана, висока облачност. Следобед ще развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, най-вече в планинските региони от Северозападна и Централна България, ще превали дъжд. Валежи от дъжд се чакат и над Рило-Родопския масив. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°C, на 2000 метра - към 7°C.Вятърът ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква леден въздух.

Времето по  Черноморието

В утринните часове ще има условия за ниска облачност, само че с наклонност да се раздра. Следобед ще доминира слънчево време. Късно вечерта преваляванията от Западна България ще доближат и Черноморието. През деня ще духа слаб вятър от югозапад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да се усили.

Максималните температури ще бъдат сред 12°C и 14°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 7°-9°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Очакваме прекосяването на леден атмосферен фронт и на доста места от запад на изток ще паднат обилни по количества превалявания. Ще има условия и за градушки.

Почти без превалявания ще е над Южна Гърция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР