profit.bgХакан Шукур е водещият голмайстор в историята на турския национален

...
profit.bgХакан Шукур е водещият голмайстор в историята на турския национален
Коментари Харесай

Футболната легенда, която сега кара такси и продава книги

profit.bg

Хакан Шукур е водещият голмайстор в историята на турския народен тим, а преди време беше един от най-хубавите изпълнители в Европа. Истинска легенда.

Как обаче стана по този начин, че в този момент му се постанова да кара такси и да продава книги, с цел да изкарва прехраната си в Съединени американски щати, където е в заточение от родната си страна?

От негово изявление за немския вестник Welt am Sonntag излиза наяве, че животът на 48-годишния някогашен нападател подхваща необикновен и обезпокоителен поврат, откакто той се отхвърля от футбола през 2008 година

Шукур твърди, че поради спора си с президента на Турция Реджеп Ердоган той е обект на смъртни закани, подправени обвинявания и липса на достъп до средствата си.

 

„ Нищо не ми остана, Ердоган ми взе всичко: моето право на независимост, свободата на словото и правото да работя, " споделя той пред изданието.



Шукур отбелязва 51 гола в 112 мача за националния тим на Турция в интервала 1992 – 2007 година Той беше част от тима, когато зае третото място на Световното състезание през 2002 година

Бившият футболист на британския Блекбърн прекарва по-голяма част от кариерата си в Галатасарай и е водещият изпълнител в историята на турското състезание.

След като стопира с футбола, Шукур се захваща с политика. През 2011 година той става народен представител от Партията на справедливостта и развиването на Ердоган.

Той обаче има връзки и с Фетхуллах Гюлен - турски просветител и ислямовед, който е съперник на Ердоган и който турският президент упреква за кървавия опит за прелом през 2016 година

Шукур, който по това време към този момент живее в Съединени американски щати, осъжда опита за прелом, само че през 2017 година е разказан от турските държавни медии, като " дезертьор член на организацията на Гюлен ФЕТО, която в Турция е считана за терористична. "

Тогава медиите осведомят, че той живее в къща за 3 млн. $ и има кафе в Пало Алто - " най-богатия регион в Санфранциския залив. "

Шукур обаче споделя една не толкоз занимателна история.

" Преместих се в Съединени американски щати, като изначало имах кафене в Калифорния, само че там непрекъснато влизаха някакви странни хора, " споделя той пред Welt am Sonntag. " Сега карам кола за Uber и продавам книги. "

Шукур твърди, че всичките му къщи, бизнеси и банкови сметки в Турция са кофискувани от държавното управление на Ердоган. И отхвърля да е правил някакви закононарушения.

" Никой не може да изясни каква е моята хипотетична роля в този опит за прелом, " прибавя той. " Никога не съм правил нищо нелегално, не съм изменник или пък терорист. "

Това не е първият път, в който Шукур приказва по тематиката. През 2018 година той споделя пред New York Times: " Това е моята страна; аз обичам моя народ, макар че тяхната визия за мен се изкривява от следените от страната медии. "

Тази история поражда още въпроси за ръководството на Ердоган. През 2018 година Месут Йозил си навлече рецензии, откакто театралничи за фотография с турския президент, включително и от Германската футболна федерация.

Впоследствие Ердоган пък беше кум на сватбата на Йозил.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР