profit.bgГражданите на Япония притежават най-силния паспорт в света, сочи най-новият

...
profit.bgГражданите на Япония притежават най-силния паспорт в света, сочи най-новият
Коментари Харесай

В дни без пътуване: Коя страна има най-силния паспорт в света

profit.bg

Гражданите на Япония имат най-силния паспорт в света, сочи най-новият Henley Passport Index.

Публикувана за първи път през 2006 година, класацията дефинира силата на паспортите съгласно броя на дестинациите, които притежателите им могат да посетят без виза. 

Въпреки това, за първи път в своята 14-годишна история, резултатите от показателя нямат съвсем никакво значение, защото страните по света постановат строги забрани за пътешестване на фона на пандемията от ковид.

 

„ Гражданин на Швейцария на доктрина може да пътува до 185 дестинации по света, без да се нуждае от издаване на виза авансово, само че последните няколко седмици доведоха да извода, че свободата на пътешестване зависи от фактори, които от време на време могат да бъдат тотално отвън нашия надзор “, споделя доктор Кристиан Каелин, ръководител на Henley & Partners и откривател на паспортния показател.

Около 3.5 милиарда души по света, или съвсем половината от международното население, понастоящем живеят в изискванията на обществено разграничаване.

Япония е следвана в класацията от Сингапур, а Германия и Южна Корея разделят третото място.  

Обединените арабски емирства отбелязат максимален растеж в класацията през последните 10 години, като се изкачват от 65-о място през 2010 година на 18-о през тази година.

Към момента жителите им могат да пътуват до 107 дестинации без виза или с издаването на виза при идване.

България се смъква с едно място в класацията, заемайки 18-а позиция, откакто през 2019 година заемаше 17 място. През 2018 година страната ни е класирана на 18 място, а през 2017 - на 20 позиция.

При стартирането на показателя през 2006 година България е класирана на 29 място. Днес с български паспорт може да се пътува до 171 дестинации без виза.

Най-силните паспорти в света:

1. Япония

2. Сингапур

3. Германия

3. Южна Корея

4. Финландия

4. Италия

4. Люксембург

4. Испания

5. Австрия

5. Дания

Най-слабите паспорти в света: 

1. Афганистан

2. Ирак

3. Сирия

4. Пакистан

5. Сомалия

5. Йемен

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР