profit.bgFacebook стартира ежегодната си конференция за девелопъри, на която технологичният

...
profit.bgFacebook стартира ежегодната си конференция за девелопъри, на която технологичният
Коментари Харесай

Промените, които предстоят във Facebook, Instagram и WhatsApp

profit.bg

Фейсбук започва годишната си конференция за девелопъри, на която софтуерният колос разгласи огромните промени, които предстоят в най-популярните й приложения.

На конференцията от компанията оповестиха редизайн на Фейсбук, обновления на Instagram и нова функционалност за запознанства, която ще носи името Secret Crush.

От Фейсбук също по този начин оповестиха, че Messenger, в последна сметка, ще заема по-малко от паметта на смарт телефона и че компанията навлиза още по-дълбоко в света на добавената действителност, осведоми USA Today.

Ето кои са главните промени:

Редизайн на Фейсбук

Фейсбук ще направи редизайн на мобилното си приложение за пети път.

От компанията го назовават редизайн FB5, като измененията се чака да се случат в идващите няколко месеца. Една от най-видимите промени към този момент е премахването на огромната синя лента в горната част на екрана, с която Фейсбук е известна.

Компанията също по този начин ще промени метода, по който потребителите вземат участие в Групи и Събития.

Групите ще бъдат по-лесни за намиране и по-лесни за присъединяване, обявиха в блогпост от Фейсбук.

От софтуерния колос споделиха, че в приложението на обществената мрежа има десетки милиони дейни групи, които потребителите намират за " съдържателни. "

“Имайки поради това, пускаме нов дизайн на Фейсбук, който е банален и се концентрира върху вашите общности. Ще представим и нови принадлежности, които ще ви улеснят при откриването и присъединяване в групи от хора, които споделят вашите ползи, " споделиха още от Фейсбук.

Ще има и нов бутон Събития, който ще направи по този начин, че потребителите да виждат по-лесно какво се случва към тях, да откриват локални бизнеси и да получават рекомендации.

Обновленията в Instagram

Приложението за шерване на фотоси има нов режим на камерата и тества функционалности, с които „ да поведе битката против кибер издевателството. "

Функцията Create Mode ще разрешава на потребителите да основават пост за Stories, който не е фотография или видео – нещо, което сигурно ще е известно измежду потребителите, които желаят да прибавят текст на стабилен пъстър декор.

Използването на камерата в Instagram Stories също ще бъде улеснено, защото някои консуматори до момента изпитваха усложнения с това.

Друга нова функционалност ще разрешава на инфлуенсъри или звезди да отбелязват фешън продукт, който носят, тъй че почитателите им да могат да го купуват непосредствено от приложението Instagram.

Instagram също по този начин прави проби за скриването на броя на харесванията под фотосите и на броя на гледанията на видеата, в опит да накара потребителите да обръщат внимание върху самото наличие, а не върху данните за ангажираността, които постоянно карат хората да се съпоставят с другите.

От Instagram оповестиха, че пробата с “поверителните лайкове ” ще стартира по-късно тази седмица с консуматори в Канада.

Промените в Messenger

Мобилното приложение на Фейсбук Messenger става по-малко.

От компанията оповестиха, че ще основат нова версия, която ще хаби по-малко от батерията на телефона и ще заема по-малко от 30MB памет. Новото приложение също по този начин ще потегля по-бързо - за по-малко от две секунди, съгласно Фейсбук. 

Messenger също по този начин ще бъде наличен и през компютъра ви.

“Хората желаят да пращат и получават известия от всевъзможни устройства, а от време на време просто желаят малко повече място, с цел да споделят и да се свързват с най-близките си хора, ” обявиха от Фейсбук.

WhatsApp for Business

Чат приложението няма да се промени доста.

Единствената забележима смяна е новата функционалност Catalogs за бизнес, която ще бъде пусната в идните месеци. С тази функционалност хората ще могат да виждат какво оферират фирмите, присъединили се в WhatsApp Business, когато функционалността бъде пусната по-късно през годината.

“Това ще е изключително значимо за всички дребни компании, които нямат онлайн наличие и които употребяват от ден на ден обществени платформи, с цел да поддържат връзка с потребителите, ” съобщи Закърбърг от сцената на конференцията

Добавена действителност (AR) и виртуална действителност (VR)

Закърбърг също по този начин съобщи, че по-късно този месец Oculus ще стартира да предлага два нови комплекта за виртуална действителност - Oculus Rift S и Oculus Quest. Всеки от тях ще коства по 399 $.

Фейсбук също по този начин пуска още веднъж Oculus for Business с желанието да поддържа екосистемата от бизнес админи, девелопъри и крайни консуматори. Oculus for Business има за цел да рационализира и разшири потреблението на виртуалната действителност на работното място.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР