Профилактиките на радиопредавателите се планират веднъж годишно, а графикът се

...
Профилактиките на радиопредавателите се планират веднъж годишно, а графикът се
Коментари Харесай

Профилактиките в БНР се планират веднъж годишно и се обявяват на 1 ноември

Профилактиките на радиопредавателите се възнамеряват един път годишно, а графикът се афишира на 1 ноември. Едновременното прекъсване на всички предаватели е невероятно, а Националното ръководство на радио и телевизионните системи (НУРТС) няма потенциала да направи профилактиката на всичките 60 едновременно. Тези уточнения направи в предаването " Неделя 150 " на БНР някогашният общоприет шеф Александър Велев.

" Това е невероятно и парадокс ", сподели Велев в коментар на невижданото прекъсване на радиопрограмите в петък в продължение на пет часа в цялата страна.

Ако се окаже, че това е станало по персоналната воля на някого, той си е навлякъл тежка пакост, тъй като законът задължава радиото да осведоми жителите за естествени бедствия, сподели някогашният ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов.

В предаването беше оповестено, че генералният шеф на радиото Светослав Костов се е въздържал от изявление до момента в който вървят инспекциите на прокуратурата, ДАНС, Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за контролиране на известията. Очаква се Костов на следващия ден да приказва пред членовете на медийния регулатор.

Вчера обществени пояснения от Костов желаеха вицепрезидентът Илияна Йотова и членът на медийната комисия и народен представител от ГЕРБ Тома Биков.

" Ако управлението желае повече гледни точки (и по тази причина е пробвало да смъкна от ефир отговарящата за правосъдния сектор журналистка Силвия Великова) да направи по този начин, че да ги има, а не да отстранява гледни точки ", разяснява през днешния ден пред БНР Биков като разказа себе си като " необективен публицист, защитавал своите политически убеждения ".

По-различно мнение за обстановката в националното радио изрази пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов (ГЕРБ). Според него улицата стартира да кадрува, а отговорността се трансферира единствено на управлението на медиите.

Депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнов дефинира в " Неделя 150 " протичащото с публицисти като белег на пълзящ тоталитаризъм. Той даде за образец свалянето от ефир на Силвия Великова, задържането на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев и задържането с белезници на някогашния основен редактор на " Дума " Юрий Борисов.

Георги Лозанов разяснява още, че в последните дни ставаме очевидци на разнопосочни процеси в медиите - от една страна огромен брой от тях реагираха против публикуването от ПИК на интимни фотоси на приятелката на кандидат-кмет на София, а от друга - същите медии безрезервно разгласиха изказвания за готвен държавен прелом, публикувани от подозрителен източник. " Вижда се, че става все по-страшно за медиите преди избори ", заключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР