Професорът в университета в Бирмингам, антропологът Алис Робъртс представи идеална

...
Професорът в университета в Бирмингам, антропологът Алис Робъртс представи идеална
Коментари Харесай

Учените показаха "идеалната" жена

Професорът в университета в Бирмингам, антропологът Алис Робъртс показа " идеална " жена, лишена от всички еволюционни " дефекти ", присъщи на човешкото тяло, оповестява " Нюзуик ".

Робъртс е създала " усъвършенствана " представителка на слабия пол особено за документален филм, разказващ за научните вероятности за основаване на съвършения човек. Антроположката е решила да се отдръпне от каноничните еволюционни процеси и да вземе за своето създание най-хубавото от животинския свят.



Човешката кожа е сменена с тази сходна на влечугите, защитаваща от ултравиолетовите лъчи. Системата на дишането е заимствана от птиците - с цел да се усъвършенства усвояването на кислорода. Робъртс прибавя " чантичка " като при кенгурата, с цел да се грижи и износи потомството и спомагателни артерии, с цел да понижи вероятността от сърдечен удар. Ушите за творението са взети от прилепите. Робъртс също по този начин дава " идеалните " крайници на женските птици вместо краката - това ще усили скоростта на тичане, само че опцията да се изкачи един рид ще изчезне.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР