Професор от Масачузетския технологичен институт Шейн Фредерик разработи оригинален тест

...
Професор от Масачузетския технологичен институт Шейн Фредерик разработи оригинален тест
Коментари Харесай

US тест за интелигентност само с 3 въпроса взриви мрежата

Професор от Масачузетския софтуерен институт Шейн Фредерик създаде автентичен тест за определянето на IQ, който съдържа единствено 3 въпроса. Всъщност, този тест е бил създаден от специалиста още през 2005 година, само че известно за него става едвам през днешния ден.

Тестът включва в себе си 3 задания, след решаването на които може да се даде оценка на равнището на умствено развиване.
На първия въпрос би трябвало да се даде отговор: какъв брой коства топка за тенис, в случай че е известно, че дружно с ракетата тя се продава за 1.1 $, освен това ракетата за тенис е с 1 $ по-скъпа от топката.

Във втория въпрос изискването е следното: за какъв брой минути 100 текстилни машини ще могат да изготвят 100 продукта, в случай че на пет машини им би трябвало пет минути, с цел да изготвят пет продукта.

Третият въпрос съдържа следното изискване: какъв брой време ще е належащо на водните лилии да запълнят половината езеро, в случай че всеки ден тяхното количество се усилва два пъти, а за покриването на цялото езеро на цветята са им нужни 48 дни.
Изследванията са посочили, че от 3000 души, положили теста, единствено 17% от участвалите са дали правилните отговори. Всъщност, измежду тестваните е имало и студенти на Харвард.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР