Професор Димитрина Георгиева Гюрова-Савова получи Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”

...
Професор Димитрина Георгиева Гюрова-Савова получи Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”
Коментари Харесай

Проф. Димитрина Гюрова-Савова получи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”

Професор Димитрина Георгиева Гюрова-Савова получи Държавната премия „ Св. Паисий Хилендарски” за 2019 година Режисьорът и сценичен възпитател беше наградена с оценката за изключителния й принос за развиването на националната културна еднаквост и духовни полезности.

Наградата връчи премиера Бойко Борисов, а проф. Димитрина Георгиева Гюрова-Савова благодари за високото отличие за скромната по думите й креативна и педагогическа работа. Тя благодари на сътрудниците и студентите си за предаността им към общото дело и за гения им, който по думите й е основата на триумфите, за които получава днешната премия.

Министърът на културата Боил Банов сподели по време на церемонията, че проф. Димитрина Георгиева Гюрова-Савова е извънреден представител на българския спектакъл, режисьор и възпитател, който е подготвил стотици български актьори, измежду които Иван Иванов и Леонид Йовчев. Той подсети, че проф. Димитрина Георгиева Гюрова-Савова е била режисьор в Народния спектакъл "Иван Вазов ", в Театър "Сълза и смях ", работила е театрите в Бургас и Сливен. Той посочи, че нейното дело оставя ярка следа в българския спектакъл и просвета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР