Професионални шофьори и други работещи в автомобилния транспорт се готвят

...
Професионални шофьори и други работещи в автомобилния транспорт се готвят
Коментари Харесай

Френски шофьори заплашват с пътни блокади в седмицата преди Коледа

Професионални водачи и други работещи в автомобилния превоз се готвят от понеделник да блокират пътища във Франция в символ на митинг против повишението на цените на дизеловото гориво за камионите, както и против конкуренцията от задгранични превозвачи, заяви вестник " Журнал дю диманш ", представен от Българска телеграфна агенция.

Протестите на водачите ще се проведат на фона на общонационалната стачка на работещите в превоза против пенсионната промяна и единствено седмица преди коледните празници.

С приближаването на Коледа французите се пробват овреме да се приготвят за гостуването на родственици в други градове и като имат поради непредсказуемото придвижване на влаковете през последните дни, демонстрират желание към пътуването с автомобил и услугите за търсене на спътници. При нараствания трафик по пътищата на страната, дейностите на превозвачите може да провокират по-големи тапи, в сравнение с преди общата стачка.

Междувременно управлението на френските национални железници SNCF реши да изтегли от промяна машинистите, диспечерите и кондукторите, които не вземат участие в стачката, с цел да обезпечи разполагаем личен състав в дните преди Коледа (20-22 декември). Тази мярка е ориентирана най-вече към опазване на придвижването на скоростните влакове TGV.

В понеделник влаковете TGV ще се движат с 25 % от естествената периодичност. 30 % ще е придвижването по районните влакове TER.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР