Професионалната гимназия по икономика и управление Елиас Канети“ ще остане

...
Професионалната гимназия по икономика и управление Елиас Канети“ ще остане
Коментари Харесай

В 22 училища в Русенска област се извършват ремонти

Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “ ще остане затворена през новата образователна година, поради рационализация и възобновяване на постройката, само че учениците ще учат в друга постройка. Това заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Росица Георгиева.
Припомняме, че по същия път през образователната 2018/2019 година мина и емблематичната Мъжка гимназия в Русе (сега СУ „ Христо Ботев “), само че през образователната 2019/2020 година ще отвори порти актуализирана.
Плановият ремонт е част от план на МОН за обновяването на 17 образователни здания в страната, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и би трябвало да завърши на 1 септември 2020 година. По същия план се ремонтират и още две учебни заведения в града - професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “ и професионалната гимназия по механотехника „ Юрий Гагарин “. Сградите там са задоволително огромни и няма да се постанова преместване.
22 са учебните заведения в региона, в които се правят поправки, които би трябвало да приключат до началото на образователната 2019/2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР