Проф. Йонко Мермерски: Денков в САЩ ще следя как е отразен!

...
проф. Йонко Мермерски - Илиана Беновска Беновска пита – Радио
Коментари Харесай

проф. Йонко Мермерски - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 3.02.2024 г.

Новото предаване на проф. Мермерски по Code Health TV.

„Как сте, проф. Мермерски?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „Благодаря, добре съм, питайте!“. Водещата продължи: „Казвате питайте, а Вие напоследък сте отговарящият, поне аз така Ви озаглавих!“. Събеседникът ѝ отговори: „Намирам хора, които да дадат верните отговори, защото по-лесно да дадем възможността на други да се изложат, вместо ние!“.

„Изкушавам се и приятелски, и колегиално да пуснем малко от вашето ново предаване „Говорим с проф. Мермерски“ по Code Health TV!“, продължи водещата. Мермерски се пошегува: „После кеша за рекламата как ще го плащам?“.

Йонко Мермерски: Темата е човешкия геном и стволовите клетки. Двамата експерти, които имат честта да ми гостуват днес, са Даниела Мирчева, която е ембриолог и д-р Славена Янева, която е молекулярен генетик. Казвам добре дошли на моите гости и направо ви застрелвам с първи въпрос, вие ще преценявате кой ще ми отговаря! Защото аз съм човекът с отговорите, само че ще задавам въпросите! Първо каква част от гените на родителите се предава на децата?

Славена Янева: По принцип от всеки родител се предава грубо около 50% от генетичната информация. Тоест 50% от майката и 50% от бащата. Това, което малко хора знаят, е, че в самия ембрион също могат да възникнат единични варианти, да не са унаследени от родителите.

Беновска продължи: „И така, проф. Йонко Мермерски пита, но и знае отговорите. Пък и хубавици му отговарят! Шегувам се, разбира се! Как Ви дойде идеята да правите телевизионно предаване, темата между другото е интересна и важна?“. Мермерски отговори: „В моята научна сфера струва ми се в България няма водещ, който, хайде малко ще се похваля, с моя ценз! Баща ми, Бог да го прости, неговата сфера беше насочена повече към природната медицина. Решихме да пробваме да запълним тази ниша и да дадем възможност на доктори, експерти, да дадем областна масовия зрител да погледа и да научи, живот и здраве ще видим колко интерес има към него!“.

„Може ли да Ви кажа един куриоз преди година или две, знаете, понякога на човек му работи телевизора, той се готви да излиза, само слуша. Слушам едно здравно предаване по една от водещите телевизии, една известна водеща, която после изчезна някъде, говорят с някаква лекарка за проблемите на мъжете с простата. Лекарката излага разни неща. И изведнъж водещата попита как стои въпроса с простата при жените!? И аз, понеже не гледах, веднага изтичах да видя коя е тази умница с тази простата!“, продължи водещата. Мермерски се пошегува: „То с този джендъризъм не се знае вече! Жената може да има простата! Щом не я боли простата, значи е добре!“.

Значението на грижата за тялото.

„Желая Ви успех! Но сега още малко „светски джинджифил“, ако мога така да се изразя, лятото Вие показахте знаменитите си „перки на Аполон“, няма да се пошегувам. Вие сам си слагате снимката до тази на Аполон, но лятото бяхте по бански гащи, манекен и обрахте точките, не знам жена Ви как е!“, продължи Беновска. Мермерски отвърна: „Много сте щедра! Жена ми ме гледа всеки ден, така че за нея това е като фонов шум! Автомобили, рокли, самолети можем да си купим, само че тялото е единственото превозно средство, което ни вози от първия до последния дъх, така че не е лошо да се погрижим и за него!“.

„Аз също съм привърженик на тази философия и трябва да направим нещо да поощрим хората!“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Преди малко с колегата Чорбанов си говорихте колко хора изхранват пенсионери. Ние с Вас трябва да копаем до 90 години по тази схема. Но нищо, затова поне да се подготвим!“.

Предстоящите президентски избори в САЩ. Посещението на Денков в САЩ.

„Вие обаче никога няма да се отървете от една друга снимка, снимката, на която превеждате на Доналд Тръмп и Бойко Борисов на срещата им в Белия дом! Йонко Мермерски винаги ще бъде преводача на Доналд Тръмп и Бойко Борисов!“, продължи Беновска. Мермерски отвърна, че Беновска пък винаги ще бъда първата, задала въпрос на Тръмп. Той добави, че всеки си има първо и завинаги!

„Борисов сега попита премиера Денков какво ще върви в САЩ, като никой няма да се среща с него, а Денков взе, че му отговори – щом Борисов е ходил в САЩ и аз ще отида!“, припомни Беновска. Събеседникът и отвърна: „Денков ако иска и в нас мога да го приютя! Но Белия дом не знам дали ще помирише! Ето тук ще го черпя едно уиски пред камината, ще погледаме малко Фокс нюз, така че да заповяда! Както и Борисов! Тук у нас през годините едно 200-300 народни представители са минали! Така че да заповядат, с удоволствие, българи са!“.

„Когато ходих за първи път във Вашингтон, където Вие живеете, бях с малката си дъщеря, тогава бяха модерни обувките с колелца. Тогава се влюбих във Вашингтон, ние се убихме да караме обувки с колелца по улиците!“, разказа Беновска.

„Какво се случва в САЩ? Светът тръпне най-малко от две неща. Едното е изборите на Путин, които сякаш са предрешени, другото е изборите на Тръмп!“, попита Беновска. Мермерски отговори, че за изборите на Путин нито има коментар, нито някой може да повлияе. Докато в САЩ става доста интересно и Тръмп набира инерция въпреки всички дела, които се завеждат срещу него. В същото време с всички пожари в света, Украйна, Близкия изток и Тайван и Китай започва доста да пада популярноста на Байдън и Камала Харис.

„Камала Харис се оказа голямо разочарование, но не искам да я правим герой на нашия разказ. Но щата Тексас и губернатора Грег Абът станаха главни действащи лица в организацията на вече доколкото разбрах 25 щата са се организирали около искането на Абът да застанат зад концепцията на Тръмп за ограда по границата, за концепцията за сигурността, за нахлуването на непомерен брой, не знам дали да ги нарека бежанци, или те са финансови мигранти?“, продължи Беновска. Мермерски отвърна: „Те са нашественици, защото голяма част от тях са мъже на възраст в която са годни за военна служба, сами, без семейства, не бягат от режими. Тези хора не са само от Централна Америка. Има от Китай, от Русия, от Близкия изток. Така че влизат много хора, които са непроверени. Само се записва, че са влезли. Дава им се дата за съд след 2-3 години и през това време никой не ги търси. По официални данни 12 милиона са влезли в САЩ откакто Байдън встъпи в длъжност. Всеки от тези 25 губернатора се обединяват срещу този свободен достъп до САЩ. Всеки щат е граничен щат, защото при това влизане никой не бива ограничен къде да стои. Грег Абът беше принуден да слага телени мрежи и ограждения, защото в някои погранични градове с размера да речем на Нова Загора, 30 000 души, на ден минава същия брой население. Голяма част остават, хората се чувстват несигурни. Службите за сигурност са залети и няма как да се справят. Има криза, но медиите някак пропускат да я споменат. Тези губернатори се виждат в чудо и се налага да взимат мерки. Върти се едно видео, двама полицаи на Таймс скуеър в Ню Йорк бяха нападнати бяха нападнати от 8 така наречени мигранти. След това мигрантите биват намерени, арестувани, пускат ги без гаранция. И излизайки от съда те махат на журналистите със само един пръст изправен, другите свити. Сещате се за какво говоря. И това се приема за нормално. Губернаторката на щата Ню Йорк се изказа, че ще се вземат строги мерки. Какви мерки, те бият полицаи, 8 мигранта бият двама полицаи, тези хора биват пуснати няколко часа след това без гаранция, дадена им е дата за явяване в съда и те през това време показват средни пръсти на журналистите и на американците, включително и по телевизиите!“.

„Добре, но това не мобилизира ли американците? Така наречения Дони има ли шанс да спечели?“, попита Беновска. Йонко Мермерски отговори, че има много голям шанс. Има измерване на ентусиазма сред избирателите и при Тръмп той е огромен, над 80%. „Така че не само в абсолютни стойности той води, според проучванията, на Байдън. При един евентуален сблъсък при сегашната ситуация Доналд Тръмп води с няколко пункта като абсолютни цифри. Но в същия момент като ентусиазъм, републиканците в момента има по-висока такава! Така че засега изглежда, че Дони май ще обърне нещата и може би света ще мирне, не знам!“, заяви той.

„А доколко влияят сексскандалите на Донал Тръмп и неплатените му данъци?“, попита Беновска. Йонко Мермерски отговори, че това, което достига до Европа като новини, идва главно от либералните медии, които на практика са пропагандатори на Демократическата партия. Той продължи: „А за сексскандала, когато отсъдиха да плати 83 милиона долара на пострадалата, но не заради това, че имал секс с нея, а за това, че тя била охулена в обществото. Но забележете смеха с фактите, които се пропускат и се разминат. Установено е, че тя никога не е била изнасилвана, защото говорим за 80-те години, когато Тръмп е бил известна публична личност, това се случва в еквивалента на нашия ЦУМ, където всички ще знаят, че се е случило нещо. Тоест стана ясно, че няма изнасилване. В същия момент тя, която се оплаква, че е била изнасилена, а не е била изнасилен, това не уронва, според съда, репутацията на Тръмп. Но нейната репутация е уронена за 83 милиона долара за това, че той е казал, че е луда! Тоест фактите са едни, но тълкуването в съда е съвсем различно. И в момента на практика логиката е, че него го наказват така, за да спре да говори и да обижда хората в ефир. Но какво стана със свободата на словото забравихме!“.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР