Проф. Тодор Кантарджиев коментира отбелязания рекорд от близо 10 хиляди

...
Проф. Тодор Кантарджиев коментира отбелязания рекорд от близо 10 хиляди
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: COVID-19 не си отиде през лятото на 2020 година, а Мангъров още не си е изял дипломата. С бустерна доза Омикрон почти не се усеща

Проф. Тодор Кантарджиев разяснява маркирания връх от близо 10 хиляди нови инфектирани с коронавирус и къде се намираме в кривата, която пораства бързо. В изявление за " Марица " той споделя:

" Бързото развиване приказва и за бързо намаляване, само че още не сме стигнали върха. До края на месеца евентуално и това ще стане, само че през февруари ще продължим да имаме много случаи. Надявам се с края на март и към този момент април да отбележим понижаване до изгубване на епидемиологичното разпространяване в края на втория месец.

Есента може би ще получи темперамент на сезонна вирусна зараза, както е респираторният синтициален вирус или сезонен грип. "

Той поддържа концепцията за по-дълга междусрочна почивка. " Аз персонално я поддържам горещо. Нека почиват минимум пет образователни дни, с цел да се разтоварят всички душевен, тъй като ще се съберат действително 9 дни. "
свързани новини75974на 21.09.2020
" Категорично е открито и у нас, че Омикрон е по-заразен, само че доста по-малко рисков за тежки положение и гибел на заболелите. Описанията първо в ЮАР, след това Съединени американски щати и Европа приказват за това. Второ и доста значимо, същите удостоверяват, че той заразява доста елементарно тези, които към този момент са прекарали другите разновидности на ковид. Хубавото е да създадат една доза, което дублирам от два месеца. Също и към този момент е очевидно потвърдено, че бустерните ваксини оказват помощ. Центърът за надзор на болесттите в Стокхолм на 30 декември излезе със мнение, че Омикрон минава по-лесно въз основа на данни от Съединени американски щати, Европа, Израел и ЮАР. На лабораторни животни – сирийски хамстери и бели мишки, са тествани човешки тъкани от бял дроб. Категорично Омикрон заразява по-трудно белия дроб от делта и алфа разновидностите, само че не би трябвало да разчитаме на това. И още една значима заплаха – краткотрайната неработоспособност на цели колективи. Много хора по едно и също време могат да се разболеят. Трябва да се внимава с личен състав, изключително в градския превоз, органите на реда и държавната администрация.

Две дози от „ Астра-Зенека “ пазят на 30 %. Задължително бустер за тях, тъй като в България става въпрос за към 250-300 хиляди души. След бустер отбраната им от тежко превозване и вероятно влизане в болница се качва до 70-75 %. 2-3 дни да ти тече носът не е проблем. Стига да се пазиш да не заразяваш. При РНК-а имунизациите отбраната пада с времето до 50 %. Един бустер подвига до 75 % отбраната от тежко боледуване. За „ Янсен “ – наложително бустер, тъй като са защитени даже по-малко от 30 %, само че също качват до 70. При преболедувалите е забавна статистиката – 5 пъти е по-голяма вероятността да се заразиш с Омикрон, в случай че си прекарал делта, в сравнение с да се заразиш с делта, в случай че си минал през алфа. Затова и предлагам бустер, изключително в случай че си боледувал от дълго време.

Министерство на здравеопазването вярно реагира, само че трябваше да го направи в минутите, когато още не се беше разчуло мнението на господин Мангъров. Той го изложи в спор с един извънредно дипломиран доктор и мечтател като човек – професор Симидчиев. Той благият по този начин се готви! Аз поставих старания да го разубедя от присъединяване, тъй като съгласно мен единствено легитимира индивида, говорещ безспорни лъжи от март месец, 2020 година. Всичко, което е споделил (б.а.- Мангъров), не стана. Като стартираме от обещанието му да си изяде дипломата, в случай че коронавирус не изчезне през лятото на 2020 година. Да не не преставам с всички нападки и обиди, от време на време персонални. Затова и мълчах дълго време, тъй като в случай че отговориш или пък стигнеш до съд, това единствено покачва рейтинга на хлевоустниците, в случай че сте учили „ Илиада “. "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР