Проф. Николай Габровски оглави Европейска работна група за нововъзникващи технологии

...
Проф. Николай Габровски оглави Европейска работна група за нововъзникващи технологии
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски оглави иновациите в неврохирургията за ЕС

Проф. Николай Габровски оглави Европейска работна група за нововъзникващи технологии и нововъведения в неврохирургията. Той е първият ръководител на новото звено, основано от Европейската асоциация на неврохирургичните сдружения.

В края на предходната година европейската асоциация сътвори работна група за Нововъзникващи технологии и нововъведения в неврохирургията (Emerging tehcnologies and innovations in neurosurgery – ETIN).

Проф. Николай Габровски е шеф на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Той е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия, както и един от най-хубавите и потвърдени експерти в тази област у нас. Преди месец той бе номиниран и за министър председател на България от страна на ГЕРБ при опитите да се сформира постоянен кабинет.

Мисията на групата е да изследва предизвиква и подтиква напредъка и използването на нови, зараждащи технологии и нововъведения в неврохирургията, както и да спомогнат на неврохирурзите да останат водачи в креативния развой на създаване на нови устройства и технологии и въвеждането им в ежедневната неврохирургична процедура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР