Проф. Иво Петров е един от водещите инвазивни хирурзи в

...
Проф. Иво Петров е един от водещите инвазивни хирурзи в
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров влиза в операционната случайно, но завинаги

Проф. Иво Петров е един от водещите инвазивни хирурзи в света. Колегите му пресмятат, че избавя приблизително по 8 живота дневно.

Той е „ Мъж на годината” за 2018 година – номиниран е поради неповторимо избавяне на пациент с раздрана аорта посредством безкръвна интервенция през бедрената става. Операцията влезнала в журнала на Американското здравно сдружение по кардиология.

Снимка: btvnovinite.bg

Проф. Петров твърди, че влиза в операционната инцидентно, само че вечно. Лекарят на сърцата е дал своето на една жена, с която се среща на катерушките пред блока. Днес имат две деца – дъщерята Глория е доктор в Австралия, а синът им е на 12 години.

Като дребен топ Иво Петров ненавиждал лекарите, тъй като постоянно се разболявал.

Снимка: btvnovinite.bg

Решението да стане доктор той дефинира като философско – обвързвано е с увлечението му към източната философия и иглотерапията. Това го подтикнало да търси по какъв начин да оказва помощ на хората, също така се интересувал и от психоанализа и психиатрия.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Технологията в медицината към този момент е доста значима, само че екипът е още по-голям. Това, което сътрудниците вършат за пациентите, без техните старания, нищо не би било допустимо. Сътрудничеството и мултифункционалния метод способстват за триумфа на лечението”, изясни проф. Петров в предаването „ Тази неделя”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР