Проф. Габровски разкри подробности за състоянието на Сашко от Перник.

...
Проф. Габровски разкри подробности за състоянието на Сашко от Перник.
Коментари Харесай

Проф. Габровски разкри подробности за състоянието на Сашко от Перник


Проф. Габровски разкри детайлности за положението на Сашко от Перник. Сашко беше признат в „ Пирогов ” в едно сравнително положително положение.
Детето беше с едни доста близки
до естественото параметри с леки отклонения, които са изцяло допустими. Със сигурност един 9-дневен престой без храна и вода би довел до едни доста по-сериозни последствия.

Тоест това дете по някакъв метод е съумяло да бъде захранено и да одобри задоволително течности, с цел да се запазят параметрите му естествени.
Но за мен е радостно, че лекарите нямахме
толкоз доста работа, а това дете беше избавено от българското общество, което се сплоти за намирането му.  Това заяви началникът на Клиниката по неврохирургия в „ Пирогов ” проф. Николай Габровски по  по мотив положението на Александър от Перник, който в продължение на дни издирваха десетки доброволци.
Той разяснява и пандемията от COVID-19.
“Мисля, че огромна част от българите взеха една доста вярна и рационална позиция, която беше и позицията на Европа и на цивилизования свят. Но за жалост политиката откри тази тематика за прекомерно комфортна и политическото навлезе в тази експертна тематика и се опита да се възползва ”, акцентира той.

Професор Габровски показа и персонален опит от работата си с пациентите по време на няколкото талази на пандемията. „ В този интервал имаше едно доверие,  на което българският доктор в никакъв случай не се е радвал.
Едно справедливо доверие, тъй като резултатите,
които постигнахме в този тежък интервал бяха много положителни във връзка с избавените животи. Но по-късно политиката се намеси и измести фокуса. Но една от загубите ни като общество е, че не научихме някои значими уроци. а точно, че можем да се оправим с тежките провокации единствено, когато сме дружно ”. Според него последните разновидности на вируса са по-благоприятни.
„ Бих споделил, че вече нямат нищо общо с това
смъртоносно заболяване, с което в началото се сблъскахме. Очаквам един по-спокоен сезон и може да се каже, че това нещо значително е зад тила ни ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР