Проф. д-р Златко Кълвачев, вирусолог в МБАЛ „Надежда“- София, гостува

...
Проф. д-р Златко Кълвачев, вирусолог в МБАЛ „Надежда“- София, гостува
Коментари Харесай

Български професор използва вируси в борбата с рака

Проф. доктор Златко Кълвачев, вирусолог в МБАЛ „ Надежда “- София, гостува в Русе и в конферентната зала на УМБАЛ „ Канев “. Той изнесе лекция на тематика „ Вирусите – въпроси и отговори “.
„ Трябва да се употребяват по верния метод свойствата на вирусите за положителни дела. Тяхната дарба да разрушават клетката към този момент може да се употребява за лекуването на рак. Тези вируси се назовават онколитични, а методът - онколитична вирусотерапия. Идеята за лечение на рак благодарение на вируси не е нова и е позната от първите години на предишния век. Факт е, че 8% от човешкия геном са вируси “, разясни Кълвачев.
По думите на професора всяка година излиза по един чисто нов вирус, само че пък има и вируси, които са съществували от 30 000 години. Съществуват „ МИМИ “ вируси, „ ПАНДОРА “ вируси и „ САМБА “ вируси. Това не би трябвало да ни плаши, а да ги учим, с цел да се предпазим “.
С няколко типа препарати, които са на пазара, може да се лекуват разнообразни типове рак, в това число меланома, глиални тумори, рак на панкреаса.
„ В Българска академия на науките се вършат откъслечни изследвания във връзка с „ положителните вируси “. Но българска диря има в Хайделберг, Германия, където наш академик е патентовал един вирус и работи в групата за онколитичните. Хирургията е най-кардиналният способ за лекуването на рак, само че въпросът е по какъв начин лекуваме метастазите и тъкмо там би трябвало да бъдат ориентирани нашите старания “, добави проф. Кълвачев.
Проф. доктор Златко Кълвачев приключва медицина в Медицинска академия в София, през 1980 година и стартира работа като боен доктор в Русе. Дълги години работи като вирусолог в Института за научни проучвания в Каракас, Венецуела, и управлява лабораторията по вирусология. Има повече от 150 научни изявления и 4 изобретения. Специализирал е в Русия, Финландия, Индия, Съединени американски щати и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР