Проф. д-р Светослав Георгиев е новият Ректор на Медицински университет

...
Проф. д-р Светослав Георгиев е новият Ректор на Медицински университет
Коментари Харесай

Проф. д-р Светослав Георгиев е новият Ректор на МУ-Варна

Проф. доктор Светослав Георгиев е новият Ректор на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов " – Варна. Той бе определен с цялостно болшинство от членовете на Общото заседание на университета, оповестиха за Moreto.net от образователното заведение. До момента проф. Георгиев заемаше длъжността Заместник-ректор „ Кариерно развиване “ в МУ-Варна.

Досегашният ректор проф. доктор Валентин Игнатов регистрира извънредно сполучлив интервал за МУ-Варна, макар провокациите, свързани с изключителната епидемиологична конюнктура през образователните 2020/2021г. и 2021/2022г. Проф. Игнатов подчертава върху увеличението на броя на студентите, развиване на науката и научноизследователската активност, откриване на нови специалности и високата акредитационна оценка и чудесно качество на образованието. Към момента в МУ-Варна се образоват общо 6234 студента, от които 1881 задгранични от 50 страни.

Проф. доктор Светослав Георгиев е приключил медицина през 1986 година в Медицински университет – Варна. Професионалната му кариера в МУ-Варна стартира като Асистент по кардиология към Катедрата по Вътрешни заболявания през 1987 година и продължава като старши помощник по кардиология от 1991 година, основен помощник по кардиология от 1996 година, лекар по медицина от 2000 година, доцент по кардиология от 2003 година, началник на Катедра по Вътрешни заболявания и Учебен бранш по Кардиология и ревматология от 2007 година Има добити специалности: Вътрешни заболявания през 1991 година и Кардиология - през 1996 година и професионална подготовка „ инвазивна кардиология " - през 2003 година Основните му ползи са свързани с неинвазивната и инвазивна диагностика и терапия на съдовите и клапни сърдечни болести. Основател и началник на първата клиника по инвазивна кардиология на територията на Източна България през 2006г., понастоящем бранш по инвазивна кардиология към Втора клиника по кардиология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна. Проф. Георгиев е началник на специализанти и докторанти по кардиология, с оповестени повече от 100 публикации в профилираната литература в страната и чужбина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР