Проф. д-р Ердал Карайоз, един от пионерите в прилагането на

...
Проф. д-р Ердал Карайоз, един от пионерите в прилагането на
Коментари Харесай

Безплатни консултации във Варна за лечение със стволови клетки

Проф. доктор Ердал Карайоз, един от пионерите в използването на новаторски способи за лекуване със стволови кафези, ще съветва гратис пациенти във Варна на 22 септември.
Топ експертът ще гостува у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до последните постижения в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Проф. доктор Ердал Карайоз е създател и повече от 10 години управлява Изследователския център за стволови кафези и генна терапия към Университета „ Коджаели “ в Турция. В момента оглавява Центъра за регенеративна медицина и стволови кафези във високотехнологичната „ Лив Хоспитал “, където екипът му работи по използването на клетъчни лечения при пациенти с разнообразни диагнози.

Стволовите кафези са част от естествения механизъм за възобновяване на тялото – при подобаващи условия те могат да се преобразуват във всички видове кафези, с цел да заменят тези, които са повредени или починали. По тази причина актуалната просвета им разпорежда огромни очаквания. Терапиите, учредени на използването на стволови кафези, към този момент са с потвърден резултат при редица диагнози, а при други дават обещаващи резултати на пробно равнище.
Детска церебрална парализа
Това положение се среща приблизително при 1.2-2.5 на 1000 новородени и съставлява увреждане на централната нервна система, породено по време на бременността, по време на раждането или в първия месец от живота на детето. Без значение какво е предизвикало болестта, при него е налице понижаване броя на обикновено функциониращите нервни кафези в мозъка. Традиционните лечебни способи имат за цел да подобрят двигателните функционалности и качеството на живот при пациентите. Но те не могат да усилят броя на нервните кафези в мозъка и да възстановят вредите.
Последните проучвания в няколко лаборатории по света, в това число и в „ Лив Хоспитал “, демонстрират, че трансплантацията на стволови кафези дава добър резултат при функционално възобновяване при ДЦП. Екипът на проф. Карайоз регистрира, че множеството от пациентите с церебрална парализа, лекувани комбинирано с използване на инжекции с мезенхимни стволови кафези и рехабилитация, демонстрират очевидно усъвършенстване в двигателното развиване и съгласуваност, възстановяване на зрението, увеличение на мускулната мощ, понижаване на спастичността и други Те въпреки всичко означават, че подобрението е самостоятелно при всеки пациент, според от доста фактори, включителност възраст, тежест на болестта, физическото положение на пациента и други
Мускулна дистрофия
Прогресивната мускулна дистрофия протича по друг метод и с друга скорост, само че при множеството пациенти парализата и атрофията на мускулите води до тежки увреждания. Традиционните лечения включват симптоматично лекуване и рехабилитация, само че те не стопират прогресирането на заболяването. В този случай стволовите кафези могат да се употребяват дружно с стандартното лекарствено лекуване. Те се ползват се под формата на трансплантация на мезенхимни стволови кафези благодарение на инжекции в засегнатите мускули и венозно.
„ Този тип трансплантация на стволови кафези има забележим резултат без никакви нежелани реакции или затруднения, и ние открихме, че тя е извънредно сполучлива при лекуването на прогресивна мускулна дистрофия “, разяснява проф. Ердал Карайоз.
Ставни и ревматични болести
Ревматоидният артрит е хронично редовно заболяване, при което имунната система нападна ставите. Проявява се с инфектиране, мощна болежка и вдървеност, най-често в китките и ръцете, само че може да засегне и други елементи от тялото. Понякога признаците могат да продължат със седмици и месеци, което съществено визира качеството на живот при пациентите. В този случай от мезенхимните стволови кафези се чака да успокоят възпалението и автоимунната реакция, както и да подобрят положението на повредените тъкани и стави.
Сходен резултат може да се чака и при пациенти с епикондилит или така наречен тенис лакът. Състоянието нормално се провокира от неведнъж повтарящи се еднотипни дейности с ръката и претоварване в региона на лакътя. По време на лекуването, стволовите кафези могат да се диференцират в профилирани кафези и да подкрепят възобновяване и регенерирането в региона на мускулите, сухожилията, хрущялите и костите.
Екипът на проф. Карайоз тества използването на стволови кафези и при други диагнози, в това число диабет и диабетно ходило, аутизъм, болест на Крон, множествена склероза, оптична невропатия и други
Желаещите да се възползват от безплатните съвещания във Варна на 22 септември би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “ - 0879 977 401 или 0879 977 402 , както и да дават на място всички медицински документи, с които разполагат досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР