Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по

...
Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по
Коментари Харесай

Клиниката по Ортопедия и травматология в УМБАЛ Св. Марина надгражда дейността си

Проф. доктор Димитър Райков е новият началник на Клиниката по " Ортопедия и травматология “ в УМБАЛ " Св. Марина “ Варна. Предвижда се осъществяване на цялото портфолио от региона на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови интервенции артроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена  и раменна стави, в клиниката към този момент ще се прави диагностициране и лекуване на туморни и вродени болести при деца и възрастни, дегенеративни болести, артрози, хирургия на гален  и стъпало, хирургия на ръка, лекувания на контузии и  болести на сухожилията и  мускулите и други   Голямо преимущество на клиниката е модерната инсталация, даваща опция за осъществяване за всички типове оперативни интервенции.

В клиниката към този момент се лекуват пациенти с всевъзможен тип контузия, в това число детска ортопедия и травматология. Предстои оформяне на обособени зони за новоприети травматични пациенти, като дялове на наличния до в този момент приемен център за възрастни и деца.

Организиран е и детски бранш, в който в границите на 40 минути след постъпване в незабавния кабинет, на децата ще бъде оказана здравна помощ в региона на травматологията, а при нужда от хирургична интервенция, тя ще бъде осъществена в границите на същия или на идващия ден.

" Голямо преимущество при здравната грижа за децата е фактът, че в УМБАЛ " Св. Марина “ има чудесно структурирана и работеща педиатрия – сподели проф. Райков. Не е загадка, че педиатричните клиники към УМБАЛ " Света Марина “ са водещи в страната във връзка с всички болести, в това число и на редките заболявания. Не без значение е фактът, че на територията на болничното заведение се намира и поделение по реанимация и интензивно лекуване на деца – ДОРИЛ.

Предимство са и отличното квалифицираните експерти – анестезиолози. Високо софтуерното съоръжение, с което те разполагат,  осигуряват качествената упойка на цялата гама пациенти – от новороденото до стареца “, означи експертът.

Като преимущество за обслужването на пациентите в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ " Св. Марина “ проф. Райков посочи мултидисциплинарният метод при взимане на сложни решения за лекуване на пациентите, в това число мощната патоанатомия и съществуването на експерти - генетици с опит в редките заболявания.

Проф. Райков акцентира извънредно гъвкавия мениджмънт на болничното заведение във връзка с бързо намиране на нужните за пациентите консумативи и импланти за интервенции.

Освен на проф. доктор Димитър Райков, който е ортопед-травматолог с дългогодишна експертиза в доста посоки на специалността, Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ " Св. Марина “  ще разчита на професионализма на старши лекари – преподаватели в МУ Варна доктор Светослав Добрилов, доктор Стоян Иванов, доктор Преслав Пенев, доктор Владислав Григоров, доктор Веселин Григоров и доктор Марин Маринов.

Не на последно място е и ролята на чудесно квалифицирания екип кинезитерапевти, отпред с проф. Гергана Ненова,  осигуряващи доста по-бързо възобновяване на пациентите.

Новостите, които  въвежда управата на Университетската болница " Св. Марина “  в Клиниката по ортопедия и травматология, ще обезпечат " една по-качествена среда за лекуване на варненци и гостите на града, като това е една изцяло хуманна концепция “, посочи нейният нов началник проф. Райков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР