Проф. д-р Азис Сюмер, хирург с международно признание и един

...
Проф. д-р Азис Сюмер, хирург с международно признание и един
Коментари Харесай

Хирург от световна класа консултира безплатно пациенти в София

Проф. доктор Азис Сюмер, хирург с интернационално самопризнание и един от най-търсените експерти в региона на бариатричната и метаболитната хирургия в Турция, ще гостува у нас на 17 май 2019 година

Посещението му дава опция на пациенти с наднормено тегло, затлъстяване и диабет вид 2 да се съветват с изтъкнатия експерт гратис в София. Проф. Сюмер идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ ", в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината.

Наднормено тегло и така наречен затлъстяване са епидемията на 21-и век. По данни на Световната здравна организация, те към този момент засягат над 1.7 милиарда души по света. В антични времена непотребните килограми са считани за симптом на благосъстояние и авторитет, само че през днешния ден към този момент знаем, че те могат да донесат със себе си съществени здравословни проблеми и да понижат предстоящата дълготрайност на живота.

Болестното затлъстяване се счита за втората по периодичност причина за смъртност в света след тютюнопушенето и може да аргументи инсулинова устойчивост, диабет вид 2, хипертония и сърдечни проблеми, стеатоза (омазняване на черния дроб). Поради ограничение функционалностите на белия дроб, наднорменото тегло може да докара до астма и сънна апнея. Счита се и за един от значимите фактори за пораждане на редица онкологични болести, в това число рак на гърдата, на матката, на дебелото черво, на ректума и други

През последните 10 години интервенциите за хирургично лекуване на проблеми с тежестта са се нараснали със 761%. Към тях се прибягва, когато обичайните способи като диета и извършения не дават резултат. От осъществената през 1950 година първа бариатрична интервенция до през днешния ден са тествани най-различни способи за осъществяване на коремни интервенции за загуба на тегло. В наши дни сполучливо се ползват към 10 разнообразни оперативни метода за лекуване на затлъстяване и диабет, а изборът на най-подходящия способ съгласно положението на съответния пациент е основен за резултата от хирургичната интервенция.

За тази цел е нужна оценката на умел хирург, който владее всички използвани хирургични техники и ги употребява рутинно. За това какъв брой значими са уменията на хирурга приказва и фактът, че затрудненията при бариатрични интервенции варират от 0.17% до 7%, според от опита на медицинските екипи. Операциите за лекуване на диабет и затлъстяване, които се правят от екипи с опит в тази сфера и в клиники с нужното съоръжение за преодоляване на затрудненията, нормално са сполучливи.

Проф. Азис Сюмер практикува към този момент 22 години и е усъвършенствал уменията си както в Турция, по този начин и в Австрия, Франция и Италия. Рутинно употребява лапароскопски (затворени) техники и роботизирана хирургия.

От 2018 година работи в болница „ Медикал Парк Газиосманпаша " в Истанбул.

Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с проф. Сюмер в София на 17 май би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ ": 0879 977 401 или 0879 977 402.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР