Проф. Асен Балтов, който бе двойно уволнен от Пирогов –

...
Проф. Асен Балтов, който бе двойно уволнен от Пирогов –
Коментари Харесай

Балтов проговори за уволнението и кандидатира ли се за президент

Проф. Асен Балтов, който бе двойно уволнен от „ Пирогов ” – и като изпълнителен шеф, и като доктор от незабавната болница, проговори за връзките си с новото управление. Отговори и на горещия въпрос влиза ли в политиката като претендент на ГЕРБ за президент – информация, която се тиражира от месец.

Направих доста тежка хипертонична рецесия, към този момент съм на хапчета, пия ги постоянно, сподели професорът в отговор на въпроса по какъв начин е след случилото се.

„ Получих високо кръвно налягане - 240/130. Мислех, че лекуването ми ще мине за 4-5 часа, само че уви – продължи дни. Имах прекомерно огромно психическо свръхнатоварване “, разяснява проф. Балтов във връзка неприятния здравословен проблем, който го сполетя към времето, в което бе унизително уволнен от лечебното заведение. Той описа за деня на уволнението си.

„ Нормален работен ден бе. Направих две интервенции една след друга, едната доста тежка – счупена лопатка. Качих се по-късно в кабинета си и там пристигна новият правист на болничното заведение, новият шеф на защитата и началникът на „ Човешки запаси “. Дадоха ми шест въпроса, на които желаеха да отговоря за час. Отговорих, само че това го приложих към желае, който ще предявя. ”, сподели Балтов. До седмица той ще оспори в съда заповедта за уволнението му.

„ Асене, скърбя, само че няма да може да работим дружно. Аз считам, че не мога и не желая да работя с теб “ – това ми сподели шефът на болничното заведение проф. Иван Поромански “, описа още проф. Балтов.

„ Основанията за моето уволняване са три. Според тях съм нарушил някакви неща, когато съм бил на служба изпълнителен шеф, само че съм уволнен като доктор ортопед. Според тях съм нарушавал морала, само че съгласно мен няма такова нещо. Всички знаят по какъв начин постоянно съм помагал на хората. Да те уволнят като елементарен доктор значи да си направил нещо доста съществено, да има неточност, към работата като доктор в никакъв случай не е имало недоволства. Винаги съм помагал на хората ”, сподели Балтов и отсече: „ За мен това уволняване е безусловно политическо. Няма какво да се лъжем. ”.

„ Кацаров бе назначил одит, с който се надяваха да намерят пробойни в работата ми. Не откриха. Знам, че служебният министър е бил доста неудовлетворен “, добави професорът.

Проф. Балтов изясни и казусът с подадения от него сигнал до ДАНС по време на митингите в „ Пирогов ” при неговото предопределение за шеф.

„ Сигналът до ДАНС го удостоверявам. Аз като изпълнителен шеф на „ Пирогов “ бях задължен да подам подобен сигнал. От ДАНС ми споделиха, че би трябвало да подам подобен сигнал и те ще преценяват дали да го ревизират. Факт е, че ДАНС се интересуваха от митингите в болничното заведение. Отделно през месеци от ДАНС минават на регулярни инспекции в „ Пирогов “. Слава Богу националната сигурност не бе застрашена предвид на протичащото се в лечебното заведение. Това не бе донос, а мое обвързване “, сподели проф. Балтов.

Той призна, че митингите след неговото уволняване не били законни, а изблик на страстите на сътрудниците му.

„ Знам, че в този момент ще има състезания за 28 началници за клиники и доста от тези, които не са им комфортни на сегашните управници, най-вероятно няма да ги завоюват.  Мен ме уволниха и през това време още 15 чиновници от администрацията бяха уволнени “, сподели още някогашният шеф на „ Пирогов “. И с оскърбление сподели, че се заправя направеното за 4 години в болничното заведение. Сега към този момент трети месец не се случва нищо в болничното заведение. Вече имаме 20 сътрудници, които са напуснали, заяви някогашният шеф.

Проф. Асен Балтов разяснява и дали ще влезе в политиката.

„ Не. На този стадий не виждам смисъл да продължа в политиката. Всички ме познават като доктор. Политиката е по-скоро работа, която би трябвало да правят политиците. ”, сподели професорът. Той заяви, че диалози с него за кандидатирането му за президент не е имало.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР