Проф. Андрей Чорбанов говори в предаването Въпросите на TV1 по

...
Проф. Андрей Чорбанов говори в предаването Въпросите на TV1 по
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов с коментар за нова Ковид вълна


Проф. Андрей Чорбанов приказва в предаването " Въпросите " на TV1 във връзка почналата нова вълна на ковид. " Как внезапно скочи броят на тестванията? Никой не върви да си прави тест, изключвайки да вземем за пример 500 индивида, които ще страдат от някакви опасения. Тестовете се вършиха преди най-много поради пътуванията, тъй като хората биваха ограничавани с пътуванията. Беше наложително изискване и те тогава вършиха тест. До колкото зная през днешния ден наложителния тест е при постъпване в болница, при хоспитализиране, с цел да се знае цялостния статус на пациента.

Но внезапно толкоз огромен и внезапен скок на проби нямам визия от къде се появи ", сподели проф. Андрей Чорбанов.

Той сподели още, че еволюцията на ковид е такава, че с времето той става доста по-заразен, само че доста по-леко се кара от инфектираните пациенти. " Има хора с съпътстващи болести, има хора доста възрастни, за които всеки вирус без значение какъв вид е  - дали ще бъде наложително ковид или ще бъде някоя инфлуенца, или какъвто и да е причиняващ грипоподобен признак, този вирус може да бъде съдбовен. Затова хората, които имат проблеми със здравето би трябвало да бъдат изключително деликатни ", сподели още професорът. 

По думите му слагането на защитни маски, при толкоз инфектиран вид, ще окажат каквото и да е въздействие. " Увеличението на случаите не трябва да бъде мотив за паник офанзиви и не би трябвало да бде причина да се всява този боязън и смут ", сподели още проф. Чорбанов. 

По отношение на маймунската шарка той цитира държавния здравен испектор, който споделя, че за огромната част от инфектираните с този тип шарка са мъже, които дефинират семе си като мъже правещи секс с други мъже. По думите му маймунската шарка се разпротранява при доста непосредствен, съкровен, контакт. " Изключително мъчно е заразяването с нея ", сподели още той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР