Проевропейски настроената , чийто баща е българин, се очертава като

...
Проевропейски настроената , чийто баща е българин, се очертава като
Коментари Харесай

Унгарка с български корени има шанс да поведе битката на опозицията срещу Орбан

Проевропейски настроената, чийто татко е българин, се обрисува като главния кандидат на обединената унгарска съпротива за поста на премиера националист Виктор Орбан на парламентарните избори в страната следващата година, показават през днешния ден частични резултати от първичните избори на опозицията, представени от " Ройтерс ".

Четиридесет и девет годишната Добрев, която е юрист, вероятно може да стане първата жена министър председател на Унгария, е в оспорвана конкуренция с 46-годишния ляв кмет на Будапеща, победил на изборите в столицата през 2019 година предшественика си от ръководещата партия " Фидес ". Предварителните резултати от първия тур на първичните избори се чакат по-късно през днешния ден.

Въз основа на резултатите от 70 от общо 106 изборни региона, Добрев - кандадат за министър председател от лявата " Демократична коалиция ", която желае по-близки връзки с Европейския съюз - води с 34 % от гласовете пред Карачон, който получава към 29 на 100. Още обаче не са преброени гласовете в половината от изборните секции в Будапеща, където Карачон се употребява с най-силна поддръжка.

Трети с 21 % от гласовете се подрежда.
Ако никой от претендентите не завоюва над 50 % от гласовете, ще има втори тур на първичните избори.
Добрев, която е заместник-председателка на Европейския парламент, даде обещание да понижи бедността и да работи за приемането на еврото допустимо най-бързо.

Кампанията на Карачон също се основаваше на проевропейски цели. Той даде обещание по-справедлива данъчна система и превъзмогване на политическото разделяне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР