Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят

...
Проектите на добронамереност на Посолството на САЩ продължават да подкрепят
Коментари Харесай

Посолството на САЩ изгражда защитено жилище за възрастни с умствени увреждания

„ Проектите на доброжелателност на Посолството на Съединени американски щати не престават да поддържат България и българите “ – сподели посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа по време на церемонията по откриването на новото предпазено жилище за възрастни с умствени увреждания в град Сливен, оповестиха от посолството на Съединени американски щати.


Възрастните хора със специфични потребности в този момент имат опцията да живеят в ново жилище, основано особено за тях, с помощта на Посолството на Съединени американски щати в партньорство с Община Сливен.

Днес Посланик Мустафа и кметът на Сливен Стефан Радев откриха нова двуетажна постройка в центъра на Сливен на стойност $265 000, предопределена да обезпечи предпазено жилище за възрастни хора с умствени увреждания. Това жилище от фамилен вид ще обезпечи домашна среда и ежедневни грижи на осем жители, които ще живеят в нея. Трима обществени служащи и трима трудотерапевти ще се грижат за жителите.

Сградата се състои от пет спални, кухня и трапезария, четири бани, складови пространства и огромно перално помещение. Община Сливен дава цялата покъщнина и съоръжение, като принос към този взаимен план.

„ Проектите на доброжелателност на Посолството на Съединени американски щати не престават да поддържат България и българите. Ние сме работили по планове, свързани с голям брой детски градини и учебни заведения в този район. В момента ремонтираме детска градина „ Синчец “ близо до тук. Финансирали сме доста планове в цялата страна. Нашите взаимни старания сплотяват Посолството и общините в страната. Партньорите и съдружниците се поддържат взаимно. Това ни прави по-силни, “ сподели дипломат Мустафа на церемонията по откриването.

От 2010 година насам държавното управление на Съединени американски щати е вложило над шест милиона $ в планове в поддръжка на българските общности. Нашите Проекти на доброжелателност сплотяват американски военни и български общини в реализирането на тези значими планове. По тази стратегия държавното управление на Съединени американски щати си сътрудничи и с неправителствени организации и локални български компании.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР