Проектът за изграждане на съвременни системи за управление и сигурност

...
Проектът за изграждане на съвременни системи за управление и сигурност
Коментари Харесай

Със 185 млн. лв. се подобрява безопасността по жп линията Пловдив-Бургас

Проектът за създаване на модерни системи за ръководство и сигурност по жп линията сред Пловдив и Бургас е един от най-важните за тази година за Национална компания " Железопътна инфраструктура ". С него доста ще се увеличи сигурността на жп транспортите в сектора, който е от най-натоварените у нас. 

Общата инвестиция в плана за създаване на системи за сигнализация и телекомуникации сред Пловдив и Бургас е в размер 185 млн. лв..

Главна железопътна линия № 8 Пловдив – Бургас от Националната железопътна мрежа та България е в по-голямата си част двойна железопътна линия (с изключение на секторите Пловдив – Филипово – Михайлово, Калитиново – Кермен и Зимница – Ямбол), електрифицирана и с обикновено междурелсие (1435 мм). Дължината ѝ е към 294 км, което я прави петата по дължина железопътна линия в България. Този жп участък е и част от паневропейския транспортен коридор №8, който би трябвало да свърже пристанищата на Черно море с пристанище Вльора в Албания и Бари в Италия.

В момента аналогични системи работят в сектора Пловдив-Свиленград. От Центъра за ръководство на жп трафика в Пловдив, от едно работно място се ръководят всички 12 жп гари от Пловдив до Свиленград, изяснява инж. Красимир Папукчийски.- генералният шеф на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “. 

В рамките на този проект целият сектор от Пловдив до Бургас ще бъде оборудван с Европейска система за ръководство на влаковото придвижване, която включва система за влаков надзор и радио-комуникационна система за предаване на глас и данни сред влака и жп гарите. „ С въвеждането на интелигентните транспортни системи ограничаваме вероятността за прекосяване на влака „ на алено “ или превишаване на допустимата скорост. Очаква се и понижаване на повредите на влаковете, които стават съществена причина за доста от закъсненията “, акцентира Красимир Папукчийски. 

Европейската система за ръководство на влаковото придвижване е съвместима за целия Европейски съюз, което подсигурява реализирането на интернационалните железопътни транспорти по европейските коридори и либерализация на железопътния транспортен пазар в Европа. Същото съоръжение ще бъде построено във всички сектори от жп мрежата, които поетапно се обновяват.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР