Проектът на бюджет за следващата година ще бъде приет днес

...
Проектът на бюджет за следващата година ще бъде приет днес
Коментари Харесай

Правителството приема проекта на бюджета за следващата година

Проектът на бюджет за идната година ще бъде признат през днешния ден на изключително съвещание на държавното управление, оповестява БНР. Минимална заплата от 560 лв., растеж на разноските за заплати в бюджетния бранш с 10 на 100, индексация на пенсиите с 5,7 %, оптимален застрахователен приход от 3 хиляди лв., таван на пенсиите от 1200 лв. и инфлация от 3 на 100 са част от предлаганите параметри.

Средствата за целия бранш опазване на здравето нарастват следващата година с близо 550 милиона лв., от които 490 милиона ще отидат по бюджета на Здравната каса. Разходите на публичното обезпечаване са 11 милиарда и 700 милиона лв., от тях 10 милиарда за пенсии. Залага се сериозен растеж на приходите от осигуровки: "14,7 десети % повече спрямо тази година ", сподели общественият министър.

В главния приоритет - обучение - заплатите на педагогическия личен състав, както е дадено, ще се повишат приблизително с 20 на 100, а средствата за заплати и осигуровки в бюджетния бранш с 10 %: "Което ще даде опция за нарастване на самостоятелните съществени месечни заплати, несъмнено, въз основа на заеманата дължност и оценките за самостоятелното трудово осъществяване ", сподели финансовият министър.

Очакванията за растежа на стопанската система следващата година са 3,7 на 100 и инфлация от 3 %. За да се компенсира повишаването на цените, се заделят 40 милиона лв. повече за увеличение както на размера, по този начин и на обсега на целевото енергийно подкрепяне за бедните и уязвими категории от популацията. Ще се покачат и парите за защита, в сходство с националния проект през 2024-та година, те да са 2 % от брутния артикул.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР