Проектът е готов изцяло, сумата се движи между 80-90 милиона

...
Проектът е готов изцяло, сумата се движи между 80-90 милиона
Коментари Харесай

Стадион Българска армия ще струва между 80 и 90 милиона лева

" Проектът е подготвен напълно, сумата се движи сред 80-90 милиона лв. ", разгласи изпълнителният шеф на Спортни парцели " Българска войска " - Данаил Димов на специфична конференция на ПФК ЦСКА.

" Взети са ограничения да се хеджира огромна част от тази сума, като се водят диалози с евентуални снабдители ", добави Димов.

" Финансирането на стадиона е обезпечено от притежателите на стадиона, това е частна инвестиция, бюджетът е подсигурен, почитателите могат да бъдат спокойни, че стадионът ще бъде в действителност издигнат ", съобщи изп.-директор на " алените " Филип Филипов.

Капацитетът на стадион " Българска войска " ще е за 16 000 места. Това разгласи проектант Александър Хаджиев.

" Целта ни беше да осигурим оптимален потенциал. Спазваме всички условия на УЕФА. Трибуните са проектирани по този начин, че да има изходи за всеки бранш. Няма да има пътеки. Този метод дава по-бързо пълнене на стадиона и евакуация за 8 минути. При проектирането на фасадата задачата е да се хареса на всички гости на парка ", разгласи Хаджиев.

" Предвидена е смесена структура - по-голяма част от сглобяеми детайли. По-голяма част от детайлите ще бъдат създадени в фабричен условия. Това ще редуцира шумовото замърсяване в парка. Сектор " А " ще бъде монолитна структура. Всички останали браншове ще бъдат от сглобяеми детайли. Всички браншове ще бъдат покрити с железна козирка. Тя ще бъде покрита по два метода ", изясни още архитектът.

" Интегрирахме последно потомство системи и технологии, които надвишават регулациите за четвърта категория на УЕФА. Един от значимите детайли е зеленият килим. Обърнахме съществено внимание на това, тъй като желаеме постоянно да е в съвършено положение. Предвидено е затопляне на цялата повърхност, което да обезпечи целогодишното потребление на терена. Ще бъде инсталирано модерно LED осветяване ", добави Ангел Христов.



На конференцията стана ясно, че ще има нужния брой паркоместа по условие на УЕФА.

" По всяка възможност първия тим на ЦСКА ще играе на ст. Васил Левски до момента в който бъде издигнат новия стадион ", сподели Филип Филипов.

" По въпроса за детско-юношеската школа, това е един от най-важните въпроси за клуба. Към момента имаме варианти къде да преместим школата. Ние имаме предпочитание да имаме една школа, която да основава футболисти за първия тим. Няма да оставим децата на произвола на ориста. По-големите възрасти концепцията ни е да я изместим напълно в Панчарево. За по-малките концепцията ни е да намерим терен в София, тъй като е стеснение родителите да ги возят всеки ден до Панчарево. Базата е главен приоритет ", показа още Филип Филипов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР