Проект „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения

...
Проект „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения
Коментари Харесай

Над 2000 деца са прегледани безплатно благодарение на проект между Видин и Княжевец

Проект „ Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни разстройства при деца в учебна възраст в Сърбия и България “ се осъществя от Община Видин в партньорство със Спортен съюз – град Княжевац. Неговата съществена цел бе основаването на два диагностични центъра за рехабилитация на деца, страдащи от деформиране на гръбначния дирек, в градовете Видин и Княжевац.
Днес в залата на Общински съвет – Видин бе извършена заключителната конференция по плана, който се реализира в границите на Програмата за трансгранично съдействие Interreg - ИПП България - Сърбия 2014-2020.

Събитието откри заместник-кметът инж. Цветан Асенов. На него участваха Владица Петрович - началник на плана и Микица Видоевич - координатор на плана от сръбска страна, както и двама професори от Нишкия университет – Саша Миленкович и Радко Станкович, създали методологията, по която децата, страдащи от деформиране на гръбначния дирек, вършат нужните извършения.
Инж. Асенов изрази задоволството си от свършената работа и постигнатите резултати: “Успяхме да осигурим подобаващи пространства в центъра на града, ситуирани на първия етаж в някогашната стоматологична поликлиника. Те са оборудвани с всичко належащо, с цел да могат да се правят дейностите, съгласно условията на проекта”. Той добави още, че са направени първоначални и вторични безвъзмездни прегледи на над 2000 деца , което е едно доста положително достижение. Заместник-кметът благодари на целия екип, взел участие в плана и съобщи, че Община Видин ще продължава да основава все по-добри условия за напредък и развиване на подрастващото потомство!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР