Проект на решение за одобряване на план за действие, включващ

...
Проект на решение за одобряване на план за действие, включващ
Коментари Харесай

Правителството одобрява план с мерки за присъединяване към ERM II


Проект на решение за одобрение на проект за деяние, включващ ограничения за осъществяване на желанията на България за присъединение към валутния механизъм ERM II и към банковия съюз, утвърждава на днешното си съвещание Министерски съвет, съобщи БГНЕС. Точката се внася от министъра на финансите.

През юли, след среща на финансовите министри от Еврозоната в белгийската столица Брюксел, Европейската централна банка (ЕЦБ) излезе с изказване, че процесът по присъединение на България към еврото би могъл да бъде приключен за „ към година “. „ Очакваме ЕЦБ да извърши нужните изследвания за към година “, се сподели в общо изказване на финансовите министри от Еврозоната тогава.

На 18 юли финансовият министър Владислав Горанов, на брифинг в Министерски съвет след държавното управление съвещание, заяви, че България стартира тясно съдействие с Европейската централна банка (ЕЦБ) за синхронизиране на законодателството и контрол на банките за влизане в ERM II. Този ден кабинетът даде мандат на финансовия министър да подаде искане за участие в Европейския банков съюз.

Договорката със страните, които към този момент са въвели еврото, е да бъдем позволени в чакалнята преди еврозоната, по едно и също време с влизането в Банковия съюз, сподели Горанов тогава. Той добави, че в границите на 12 месеца ЕЦБ ще реши по кое време сме подготвени да изпълним близко съдействие. Ако осъществим поетите задължения, влизаме в ERM II в средата на 2019 година, съобщи той преди към месец.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР