Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за

...
Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за
Коментари Харесай

Съветът между държавата и петролните компании да заседава два пъти годишно

Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията на работа и състава на Консултативния съвет за съдействие сред държавните органи и лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, е оповестен за публично разискване на интернет страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността, съобщи Българска телеграфна агенция.

С признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис като участници в Консултативния съвет за съдействие сред държавните органи и лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с нефт и петролни артикули, са добавени и представители на Комисията за защита на конкуренцията и на Държавна организация " Национална сигурност ", а Министерството на стопанската система, надлежно министърът на стопанската система, се заменят с Министерството на стопанската система и промишлеността, надлежно министърът на стопанската система и промишлеността, поради настоящата конструкция на Министерския съвет и пълномощията на министъра на стопанската система и промишлеността.

Приетите промени постановат изменение на съответните текстове в Правилника за организацията на работа и състава на Консултативния съвет за съдействие сред държавните органи и лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с нефт и неговите производни артикули.

С плана на Правилник се понижава броят на постоянните годишни съвещания на съвета от 4 на 2, тъй като насъбраната процедура след влизането в действие на закона е довела до понижаване на неяснотите по неговото използване, чието разрешаване да изисква решения на съвета.

В средата на януари Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. В него бе регламентирано основаването на консултативния съвет, в който влизат представители на 10 министерства, Комисията за защита на конкуренцията, Държавна организация " Национална сигурност ". Промените бяха импортирани от " Демократична България ". Измененията дават опция на страната да сложи под действен надзор нефтената рафинерия в Бургас, обясниха тогава вносителите. Обектите на сериозна инфраструктура, представляващи стратегически обекти, от голяма важност за националната сигурност в бранш енергетика, предопределени за произвеждане, преправка, обработка, запазване и транспорт на петрол, включително по тръбопроводи, и на енергийни артикули, подлежат на контрол по реда на този закон от министъра на стопанската система и промишлеността. Според промените, при съществуване на опасност за националната сигурност, корист с монополно състояние или наложени интернационалните ограничаващи ограничения, страната ще има опция да поеме оперативното ръководство на сдружението. Поемането на контрола ще става посредством назначение на необикновен представител от страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР