Проект на наредба предвижда промени в изискванията и контрола върху

...
Проект на наредба предвижда промени в изискванията и контрола върху
Коментари Харесай

Предвиждат се промени в изискванията и контрола на дървата за огрев

Проект на разпоредба планува промени в условията и контрола върху дървесината, която се употребява за битово отопление , оповестиха от Дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на Министерството на земеделието, храните и горите.

Основната цел е да се лимитират концентрациите на замърсителите на атмосферния въздух . Измененията плануват комплекс от условия, като най-важно от тях е потребление на суха дървесина . Тя не би трябвало да е механично третирана с лепливи субстанции, като бои, лакове, смоли и лепила , както и да не е претърпяла друга химическа обработка или да е обвързвана с примеси, представляващи текстил, пластмаси, гуми или други субстанции.

Текстовете на плана са съобразени с европейските наставления за по-чист въздух в Европа .

Проектът е направен от междуведомствена група на Министерството на земеделието, храните и горите, Изпълнителна организация по горите, Министерство на околната среда и водите, Националното съдружие на общините в Република България, Асоциацията " Общински гори ", браншови и неправителствени организации.

Усилията на работната група са съобразени със специфичния отчет на Европейската счете палата и статистиката на Световната здравна организация, съгласно които страната ни е преди всичко по замърсяване на въздуха, а главните източници за това са битовото отопление и автомобилният превоз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР